Rasekossa juhlittiin valmistumista kaupunginjohtajan säestämänä

RAISIO. Raseko juhli tiistaina 28. elokuuta Juhaninkujan toimipisteessä pidetyssä Sadonkorjuujuhlassa viimeisen vuoden aikana valmistuneita oppisopimusopiskelijoita. Samalla juhlistettiin myös Rasekon 60-vuotisen taipaleen ensiaskeleita: toukokuussa 1958 perustettiin Maskun, Mynämäen, Naantalin, Raision ja yhdeksän muun kunnan muodostama kuntainliitto, joka elokuussa vuotta myöhemmin (1959) sai Lääninhallitukselta luvan ammatillisen koulutuksen järjestämiseen. Syksyllä 1960 ensimmäiset opiskelijat aloittivat ammatilliset opintonsa Raision ammattikoulussa, ensin väliaikaisissa tiloissa ja 1961 nykyisellä paikalla. Niinpä Rasekolla onkin seuraavat pari vuotta syytä juhlia erinäisiä tärkeitä askeleita alueen ammatillisen koulutuksen kehittymisessä.

Sadonkorjuujuhlan ohjelmassa oli valmistuneiden opiskelijoiden kukituksen lisäksi muun muassa Raision kaupunginjohtaja Ari Korhosen pitämä juhlapuhe, maittavaa sadonkorjuuruokaa ja -juomaa sekä menevää musiikkia, jota tarjoili kaupunginjohtajan luotsaama the Mall Band.

Rasekosta on valmistunut viimeisen vuoden aikana yli 200 oppisopimuksella opiskellutta opiskelijaa monelta eri alalta, muun muassa tekniikan, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan tutkintoihin. Perustutkintojen lisäksi  Rasekossa opiskellaan oppisopimuksella ahkerasti ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Oppisopimus sopiikin lähes kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin ja kaikenikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville. Se myös tarjoaa hyvät välineet niin työllistämiseen, henkilökunnan osaamisen vahvistamiseen kuin uudelleenkouluttautumiseenkin.

The Mall Band, kitarassa Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen.