Teatteri tahdittaa Paattisten ja Tortinmäen kaupunginosaviikkoa

Vinttiteatterin Kanssasi kerran -esityksessä nähdään otteita muun muassa kesän 2016 näytelmästä Siitä mihin jäimme. Kuva: Antti Kulmala / Vinttiteatteri.

PAATTINEN. Tällä viikolla 25.6.–1.7. vietettävällä Paattinen–Tortinmäki -kaupunginosaviikolla on tarjolla monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Tänään keskiviikkona Irmeli Heikkilä kertoo Klootin torpassa kansanomaisesta lääkinnästä kello 18–19. Lisäksi kello 18.30 Paattisten urheilukentällä käydään Länsi-Suomen Kutosen ottelu Paattisten Pamauksen ja Auran Palokunnan Urheilijoiden välillä.

Torstaina 28. kesäkuuta kello 17 kivutaan löytöretkeilemään Paavolan kylän Isomäenkukkulalle, ja perjantaina Kotikulmilla Osuuskunta järjestää Kreivilän vanhalla koululla kauppojen ja palveluiden yön kello 18–23.

Kaupunginosaviikolla useampana vuotena mukana ollut paattislainen Vinttiteatteri juhlistaa 5-vuotista taivaltaan lauantaina 30. kesäkuuta kello 18.00 alkaen. Viikko huipentuu sunnuntaina kello 12–14 Paattisten Kotiseutumuseolla lapsille suunnattuunkotiseutusuunnistukseen.

– Kaupunginosaviikko rakennettiin Vinttiteatterin 5-vuotisjuhlan ympärille. Kauppojen ja palveluiden yö saatiin tukemaan sitä. Löytöretki luonto- tai kulttuurikohteeseen on muodostunut perinteeksi, koska Paattisilta löytyy monta kiintoisaa paikkaa, Paattisten seuran puheenjohtaja Kai Kaituri kertoo.

Vinttiteatteri 5 vuotta

Vinttiteatterin juhlailta alkaa Kanssasi kerran -esityksellä, jonka jälkeen laitetaan jalalla koreasti nostalgisissa latotansseissa Komiat-tanssiorkesterin säestyksellä.

Kanssasi kerran kuljettaa katsojansa Vinttiteatterin neljän ensimmäisen kesänäytelmän tunnelmiin.

– Esitys sisältää otoksia menneiden kesien näytelmistä, Yhteinen oma (2014), Kehystettyjä Unelmia (2015), Siitä mihin jäimme (2016) ja Siniverinen strategia (2017), uudelleen dramatisoituna yhdeksi ennennäkemättömäksi kokonaisuudeksi, sanoo Vinttiteatterin yhdessä ystävänsä Anu Heikkilän kanssa vuonna 2014 perustanut Laura Hurme.

Rooleissa nähdään tuttuja kasvoja alkuperäisistä produktioista.

– Anun ja minun lisäkseni estradille astelevat jälleen Karlo Haapiainen, Akseli Heikkilä, Pekko Honkasalo ja Pyry Kähkönen. Valoista ja koreografiasta vastaa Antti Kulmala ja äänistä Ville Aalto, Hurme lisää.

Tanssia ja teatteria

Tanssiorkesteri Komiat tarjoilee yleisölle vahvaan haitaripoljentoon perustuvaa tanssimusiikkia. Nuorista muusikoista koostuvan orkesterin tunnusmerkkinä keikoilla on rehti lavaesiintyminen sekä tanssijalkaa vipattava suoraviivainen soitto.

– Komiat sopii mainiosti Vinttiteatterin henkeen, he ovat nuoria ja hyvällä huumorilla varustettuja, iloitsee Hurme.

Komioissa haitaria soittaa Aleksi Laukkonen ja bassoa Juho Eskola, kitaristeina toimivat Samuel Järvinen ja Pekka Oravuo, sekä rumpalina Eero Nummela. Solisti Aleksi Yli-Sissalan lisäksi lauluvoimaa löytyy myös muilta soittajilta.

Vinttiteatterin juhlavuosi jatkuu Saunan takana -kesänäytelmällä, joka saa ensi-iltansa 4. elokuuta. Karlo Haapiaisen ja Anu Heikkilän käsikirjoittama Saunan takana tempaa mukaansa erikoiseen tapahtumaketjuun pienen Paunon kylän terveysneuvojan klinikalta. Lavalla nähdään Anna Heikkilä, Jussi Lankoski ja Sanna-Mari Metsi.

Katariina Mäkinen-Önsoy