Naantalilla tähtäimessä nuorten yleisurheilun SM-kisat

Naantalin uudistetulla Kuparivuoren kentällä 7.6. järjestetyn Kunniakierroksen starttia vauhditti Naantalin Teatterin leijona. Kuvat: Ragip Önsoy.

Kuparivuoren uusittua kenttää juhlistettiin 7. kesäkuuta Kunniakierroksella, johon osallistui 22 juoksijaa.

NAANTALI. Naantalin Löyly järjesti remontoidulla Kuparivuoren kentällä Kunniakierros-tapahtuman 7. kesäkuuta. Kunniakierros-varainkeruutapahtuma juostiin Kuparivuorella viime vuonna ensimmäistä kertaa 20 vuoteen.

Remontoidun Kuparivuoren kentän vihkivät juhlallisesti käyttöön 7.6. Naantalin Löylyn yleisurheilujaoston puheenjohtaja Aleksi Mehto (vas.) ja Naantalin kaupunginvaltuustoa tilaisuudessa edustanut Toni Forsblom.

– Tänä vuonna varainkeruutapahtuma sopi mainiosti uusitun kentän avajaisten ajankohtaan. Tapahtumaa on tarkoitus herätellä uudelleen perinteeksi, jollaisena sitä vaalittiin täällä 80–90-luvuilla, Naantalin Löylyn yleisurheilujaoston puheenjohtaja Aleksi Mehto sanoo.

Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton (SUL) ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, jonka urheiluseurat organisoivat paikallisesti. Kunniakierrosperinne on jatkunut jo yli 36 vuotta ja seurat ovat keränneet varoja toimintaansa yli 33 miljoonaa euroa. Kampanjan tuotto käytetään yleisurheilutyöhön seuroissa, piireissä ja SUL:ssa.

– Vielä jatkuvalla varainkeruukampanjalla pyrimme alentamaan lasten ja nuorten harrastusmaksuja, jotta kausimaksut eivät tulisi liian korkeiksi seurassamme, kertoo Marja Viirretjärvi-Vepsä Löylyn yleisurheilujaostosta.

SM-kisoihin valmistautumista

Kentän uusiminen mahdollistaa 14–15-vuotiaiden SM-kisojen järjestämisen parin vuoden kuluttua Naantalissa. Vuosille 2018–2019 jaetussa hankkeessa ensimmäisenä valmistui uusi pinnoite juoksuradoille.

Suomen Urheiluliitto on jo myöntänyt SM-kisat Naantalin Löylylle sillä ehdolla, että kenttä on niihin mennessä kunnossa.

– Yleisurheilukilpailuja on haettu vuodelle 2020, jolloin urakka on saatu kokonaisuudessaan valmiiksi. Ensi vuonna vuorossa ovat katsomon, tekonurmen ja heittokaukalon uusiminen, kertoo Aleksi Mehto.

SM-tason kilpailut on järjestävälle seuralle merkittävä ponnistus.

– Kolmipäiväiset kisat tuovat Kuparivuorelle arviolta 1000 urheilijaa toimitsijoineen, arvioi Mehto.

Menestyksen kenttä

Avajaisnauhan leikkasi Toni Forsblom. Nauhaa pitelivät Naantalin Löylyn Kaisla Heinonen (kuvassa vasemmalla) ja Aapo Lahti-Mononen.

Naantalin kaupunginvaltuustoa tilaisuudessa edustanut Toni Forsblom leikkasi avajaisnauhan ja piti puheen uudistetulle kentälle.

– Kiitos Naantalin kaupungille, joka on mahdollistanut kentän käytön paikallisille seuroille, joiden ansiosta täällä harrastaa satoja lapsia, nuoria ja aikuisia viikon aikana. Minulle on suuri kunnia olla täällä historiallisella paikalla, jonka Naantalin Suojeluskunta rakensi talkootyönä vuonna 1925. Vuonna 1944 suojeluskunta lahjoitti urheilukentän Naantalin kaupungille, Forsblom toteaa.

– Kuparivuoren urheilukentällä on totuttu näkemään menestyksekkäitä urheilusuorituksia: Yhtenä esimerkkinä voi pitää vuonna 1957 järjestettyjä kilpailuja, joissa Naantalin Löylyn Olavi Vuorisalosta tuli ensimmäinen suomalainen ja koko maailman 16. haamumailin kirinyt juoksija. Yli 6000-päisessä yleisössä oli myös silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen, lisää Forsblom.

Katariina Mäkinen-Önsoy