Saksofonisti Saaristomeren Suojelijana -kesäkiertue saapuu Paraisille

PARAINEN. Saaristomeren Suojelurahaston taiteilijaedustajaksi tänä vuonna nimetty saksofonisti Esa Pietilä esiintyy Saksofonisti Saaristomeren Suojelijana -kesäkiertueellaan Paraisilla. Esiintymiset ovat lauantaina 30.6 Korpoströmin Saaristokeskuksen auditoriossa, perjantaina 6.7. Nötön kirkossa sekä lauantaina 7.7. Utön majakassa.

Pietilä on säveltänyt kevään aikana uuden sooloesityksen, joka esitetään kaikissa kiertueen konserteissa.

– Aktiivisena purjehtijana merien suojelu on kaikilla tavoin tärkeää. Iloitsen että saan soittaa kesäisessä saaristossa, ihania keikkoja hienoissa paikoissa, summaa Pietilä.

Pietilää pidetään yhtenä Suomen merkittävimmistä saksofonisteista. Pietilä toimii suomalaisella jazz- ja nykymusiikki-kentällä sekä esittävänä taiteilijana että säveltänä. Hän on esiintynyt myös kansainvälisesti merkittävillä festivaaleilla muun muassa USA:ssa, Kanadassa, Japanissa, Brasiliassa, Australiassa, Kuubassa ja monessa eurooppalaisessa maassa.

– Monipuolisen saksofonityöskentelyni juuret ovat jazzissa, mutta moniulotteisen ilmaisuni ja omintakeisen persoonallisessa tyylissäni sekoitan luovasti aineksia musiikin eri genreistä, kertoo Pietilä.

Rohkeana improvisoijana ja musiikillisena visionäärinä tunnetun Pietilän repertuaariin kuuluvat esimerkiksi täysin improvisoitujen soolosaksofonikonserttien lisäksi solistiesiintymiset kamariorkestereiden ja muiden yhtyeiden kanssa.

Pietilä on osoittanut olevansa kotonaan monissa erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä myös jazzpiirien ulkopuolella ja konsertoi säännöllisesti duokokoonpanojensa kanssa ja erinäisissä yhteyksissä nykymusiikin kentällä.

Saksofonisti Saaristomeren Suojelijana -kesäkiertue alkoi 25. kesäkuuta Hanko Creative Music and Sound Workshop -mestarikurssilla. Huomenna 28. kesäkuuta mestarikurssin päätteeksi Esa Pietilä esiintyy Harvey Sorgenin ja oppilaiden kanssa Hangon kaupungintalon juhlasalissa.

Saaristomeren Suojelurahasto rahoittaa paikallisia konkreettisia hankkeita, joilla saavutetaan näkyviä ja positiivisia vaikutuksia Saaristomeren vesien tilaan. Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holmin mukaan säätiö etsii toimintaan jatkuvasti lisää väkeä ja hankkeita.

TSS