Ruskolla avataan polkuautojen liikennepuisto 12.7.

RUSKO. Ruskolle avataan torstaina 12. heinäkuuta polkuautorata. Avajaiset alkavat polkuautokulkueella, kun puiston polkuautot poljetaan niiden kokoamispaikasta osoitteesta Ojannontie 10 Rusko, Ruskon keskustaan liikennepuistoon osoitteeseen Talkootie, Ruskotalon takana. Kulkue lähtee matkaan klo 18 ja siihen saa kuka tahansa liittyä polkupyörällä tai muulla vastaavalla kulkupelillä. Reitti on Ojannontie, Aholantie, Sikovuorentie, Vahdontie, Keskitie, Vanhatie, Talkootie. Mukana kulkueessa polkuautoja polkee liikennepuiston ydintyöryhmä Matti Törmänen (idean isä), Elina Tyrväinen ja Niina Pekkala sekä myös Ruskon kunnanjohtaja Harri Hiitiö ja muita talkoisiin osallistuneita. Yhteensä puistoon tulee 23 polkuautoa.

Avajaisten virallinen osuus alkaa puistolla klo 18.30 jolloin polkuautot luovutetaan kunnan ja kuntalaisten käyttöön. Puistoa ylläpitää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ruskon paikallisyhdistys Ry, joka palkkaa paikallisia nuoria pyörittämään puistoa. Puistoa tullaan kehittämään vuosien saatossa ja sen toivotaan tulevan myös kunnan koulujen ja varhaiskasvatuksen käyttöön. Polkuautoilu puistossa on maksutonta.

– Kaksi vuotta asiaa on suunniteltu, tuumailtu, kerätty sponsoreita, tehty taustatyötä ja tehty lukemattomia talkootunteja ja nyt voimme ylpeydellä katsoa valmista liikennepuistoa. Ruskon kunta tarjosi projektille hienon paikan uuden lähiliikuntapaikan ytimestä ja eilen puistoon saatiin asfaltin pintaan katumaalit ja talkootyöllä kiinnitettiin liikennemerkit, levitettiin multaa ja kylvettiin nurmikkoa sekä istutettiin lahjoituksina saatuja kukkasia, kertoo Ruskon MLL:n puheenjohtaja Niina Pekkala.