Osuuskunta Kulttuuriteon juhlanäyttely Raision kirjastotalon Aulagalleriassa toukokuussa

Syvän meren helmi, Seija Honkanen.

KUVATAIDE. Raision kirjastotalon Aulagalleriassa 29. toukokuuta asti esillä oleva Siirtymiä-näyttely juhlistaa ja tuo esille Osuuskunta Kulttuuriteon jäsenten monipuolista osaamista ja taidetta. Tässä näyttelyssä ovat omilla teoksillaan mukana raisiolainen Seija Honkanen, Kati Kalkamo, Pipa Hytinkoski, Helena Lappalainen ja Kaisa Salokannel.

Turkulainen Osuuskunta Kulttuuriteko toimii kulttuurin, median ja koulutuksen parissa. Osuuskunnan jäsenet koostuvat muun muassa toimittajista, taiteilijoista, käsityöläisistä, mediatyöntekijöistä, kulttuurituottajista, opettajista, tutkijoista, kirjailijoista ja kuvittajista. Osuuskunta on aloittanut toimintansa jo vuonna 1998.

Näyttelyn nimi antaa vapaan viitekehyksen teosten aiheille toimien samalla kokoavana teemana koko näyttelylle. Se tutkii lisäksi ajallista, paikallista ja vuorovaikutuksellista ulottuvuutta. Siirtymiä viittaa myös vuorovaikutukseen ja taiteen kokemiseen. Jokainen kokee teokset omasta näkökulmastaan ja oman kokemusmaailmansa pohjalta.

Siirtymiä on osa Kulttuuritekoja 20 vuotta -näyttelysarjaa, joka aloitti kiertueensa maaliskuussa Turun yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta teemalla Kasvun voima. Toinen näyttelykokonaisuus on suora jatkumo Kasvun voimalle, jonka aiheina olivat muutos, laajeneminen, uuden herääminen ja synty.