Kaarinassa suunnitellaan pyöräilyä edistäviä toimenpiteitä

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5. – 13. toukokuuta

Seutusanomien kuva-arkisto.

KAARINA. Kaarina-talon kulmalle asennetaan alkukesästä runkolukittavat telineet 28 pyörälle yleiseen käyttöön. Uudelle Kaarinan torille on sen sijaan tarkoitus rakentaa lähivuosina pyöräkatos 24 pyörälle sekä sen yhteyteen yleiseen käyttöön tarkoitettu pyöräpumppu.

Virastotalon ja Kivitaskun edustalle on suunniteltu tehtäväksi yhteensä noin 40 pyöräpaikkaa. Pyhän Katariinan tien linja-autopysäkin yhteyteen (vanhan kirjaston kohdalle) on tarkoitus tehdä 24 pyöräpaikkaa ja nykyisen torin alueelle 30 pyöräpaikkaa. Pyörätelineitä asennetaan muiden katurakennus-töiden yhteydessä.

Piikkiöön asennetaan kevään 2018 aikana pyöräkatos Rungontien ja Hadvalantien liittymään. Paikalla on tällä hetkellä vanhat pyörätelineet, jotka ovat olleet kovassa käytössä pyörien liityntäpysäköinnissä. Näille pyöräilijöille on siis luvassa selkeää parannusta pyörien pysäköintiin.

Oskarinkadun ja Lautakunnankadun varteen on suunniteltu yhtenäinen kevyen liikenteen väylä Paraistentieltä Hovirinnantielle asti. Pyhän Katariinan tien eteläpuolelle on ideoitu jalkakäytävästä erotettua pyörätietä, joka toimisi keskustan läpi kulkevana pääpyöräilyreit-tinä. Uudenmaantien varteen tehdään ELY-keskuksen hankkeena pyöräilyn laatukäytävä Piikkiöstä Turkuun.

TSS