Kuutamotaivas soi viimein myös levyllä

Naantalilainen Arto Peijonen on Kuutamotaivaan keikkamyyjä, lauluntekijä, laulusolisti ja basisti.

Naantalilainen Kuutamotaivas on julkaissut ensimmäisen levynsä. Kolmen miehen tanssiorkesterin levynjulkistamiskeikka pidetään Laurilan lavalla tulevana lauantaina.

NAANTALI. Naantalilainen Kuutamotaivas eli Arto Peijosen, Pasi Peijosen ja Pekka Alosen kolmen miehen tanssiorkesteri on tanssittanut ihmisiä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa nykyisellä kokoonpanollaan jo vuodesta 2005, mutta vasta nyt bändin musiikkia on mahdollista kuunnella levyltä – ja Spotifysta. Yhtyeen ensimmäinen levy, sisältäen kolme kappaletta, julkistetaan virallisesti tulevana lauantaina 12. toukokuuta, kun kolmikko keikkailee Marttilassa Laurilan lavalla kello 20.

– Olemme jo pitkään puhuneet levyttämisestä. Minulla oli lisäksi oma kappale valmiina, kun sain Facebook-kaveriltani, ”radiomoguli” Pentti Teräväiseltä hyvää palautetta hänelle lähettämästäni demosta. Päätimme levyttää kolmen kappaleen levyn, jossa pääroolissa on ensimmäinen oma kappaleemme eli Kuutamotaivas, kertoo yhtyeen johtohahmo, basisti ja laulaja, merimaskulainen Arto Peijonen.

Oman avausraidan lisäksi levyllä on Kuutamotaivaan esittämänä kaksi coveria, Martti ”Huuhaa” Innasen tutuksi tekemä Hiljaista on ja Finlandersin Hiljaiset Sillat.

Muutosten maaliskuu

Yhtye levytti esikoisensa nyt maaliskuussa. Maaliskuusta onkin muodostunut bändille ”muutosten kuukausi”.

– Vuonna 2001 maaliskuussa päätimme bändin nimeksi Kuutamotaivas, vuonna 2005 maaliskuussa Pekka Alonen liittyi yhtyeeseen ja nyt 2018 maaliskuussa oli ensimmäisen levymme ja oman kappaleemme levyttämisaika, listaa Peijonen.

Kaiken lisäksi Kuutamotaivas-biisi itsessään sai ensiesityksensä 2004 maaliskuussa Someron Teeriharjulla.

Yhtye halusi, että heidän soittonsa kuulostaa levyltä kuunneltaessa mahdollisimman samanlaiselta kuin keikoillakin.

– Teimme levystä mahdollisimman autenttisen. Koneita ei ole käytetty – paitsi pientä hienosäätöä on tietenkin tehty miksauksessa – joten levyn musiikki vastaa keikoilla soittamaamme musiikkia, Peijonen kertoo.

Levyä myydään luonnollisesti bändin keikoilla ja lisäksi sitä voi ostaa suoraan yhtyeeltä, sekä Ruusumon kaupalta Merimaskusta.

– Olen lähettänyt oman kappaleemme myös useille radioasemille, ja parista on jo vastattukin, että biisi saanee tulevaisuudessa radiosoittoaikaa. Biisi menee myös Spotifyhyn ja olemme suunnitelleet mahdollista julkaisua myös Youtubessa, sanoo Peijonen.

Tanssilavakulttuuri heikkenee jatkuvasti

Kuutamotaivas on tehnyt vuosittain 10–20 keikkaa nykyisellä kokoonpanollaan, vuodesta 2005 lähtien. Peijonen toteaa, että tanssilavakulttuuri on kovasti hiipumaan päin.

– Lavoja menee vuosittain nurin, eikä uusia tule tilalle. Kaltaisellemme pienelle, omin voimin keikkoja myyvälle bändille parhaita tilaisuuksia ovat esimerkiksi kylpyläkeikat, joiden aikataulutkin ovat inhimilliset. Isoille lavoille halutaan isoja nimiä, ja pitäisi olla ohjelmatoimiston listoilla, että pääsisi edes kakkosbändiksi isoihin tansseihin, Peijonen avaa tilannetta.

Arto ja Pasi Peijonen, Perniöstä kotoisin olevat ja nykyisin Merimaskussa ja Naantalissa asuvat pikkuserkut, ovat työelämässä ja Arton ”musiikin multitalentiksi” kuvailema Pekka Alonen opiskelee, joten valtavaa keikkamäärää ei bändi voisi vastaan ottakaan.

– Jonkin verran niitä saisi enemmänkin olla. Nähtäväksi jää, mitä tapahtuu, kun biisimme Kuutamotaivas saavuttaa useamman kuulijan. Väitän, että se on sen verran tarttuva biisi, että bändimme kiinnostus toivottavasti tulee kasvamaan lähiaikoina, hymyilee Peijonen.

Pekka Alosen, Arto Peijosen ja Pasi Peijosen yhtye Kuutamotaivas julkaisee ensimmäisen levynsä lauantaina Laurilan lavalla pitämänsä keikan yhteydessä.

Marko Vuosjoki