Katariinan karnevaalit kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta

Sää suosi karnevaaleja ja ihmisiä oli paikalle runsaasti.

Katariinan koulu on turkulainen yli 250 oppilaan erityisen tuen koulu. Koulussa palvellaan lapsia ja nuoria, joilla on vaikea kielenkehityksen häiriö, liikuntavamma tai jokin pitkäaikaissairaus. Viime lauantaina koulun piha muuttui varsinaiseksi karnevaaliareenaksi, kun sadat ihmiset saapuivat paikalle juhlimaan.

ITÄ-TURKU. Katariinan koulun oppilaat, henkilökunta sekä oppilaiden vanhemmat järjestivät lauantaina 5. toukokuuta jo seitsemättä kertaa yhteistyönä Katariinan karnevaalit -tapahtuman. Karnevaalit ovat pitkien valmistelujen tulos ja oppilaiden hartaasti odottama tapahtuma.

Tänä vuonna ohjelmaa oli isolla alueella ja monipuolisesti. Päälavalla nähtiin musiikki- ja tanssiesityksiä ja tarjolla oli poniratsastusta, koiriin ja papukaijoihin tutustumista sekä paljon muuta. Päivän pääpuhuja oli Pekka Hyysalo, jonka viestin sisältö oppilaille oli kannustava ja ytimekäs.

Kun joku sanoo teille, että te ette voi olla jotain tai ette pysty, niin älkää uskoko. Te voitte olla ihan mitä tahansa, kun te päätätte niin ja teette töitä sen eteen!

Hyysalo jakoi oppilaille myös tsempparipalkintoja.

Vakavasta päävammasta toipuva Pekka Hyysalo puhui positiivisen ajattelun puolesta. Katariinan koulun oppilaille hän on merkittävä esikuva. Kuvassa Hyysalo poseeraa koulun videoprojektiin.

Tuotto suoraan oppilaille

Karnevaaleissa oli satoja kävijöitä ja lasten innostus oli käsinkosketeltavissa.

Nyt on hyvä fiilis! Karnevaalit ovat jo saaneet sellaisen aseman, että väkeä on tosi hienosti paikalla. Olemme saaneet nyt sellaista mainetta, että täällä on yhä enenevissä määrin muuta väkeä kuin oppilaiden vanhempia tai sukulaisia. Valttikorttina on se, että meillä on paljon ilmaisia ja vapaaehtoiseen maksuun perustuvia pisteitä. Maksullisista pisteistä ja myynnistä tuleva raha menee oppilaiden hyväksi, kertoi 4b-luokkaa opettava Ville Pajakkala, joka toimi myös tilaisuuden pääjuontajana.

Karnevaalipäivän tuotolla kustannetaan perinteinen kuudesluokkalaisten Tukholman retki ja yhdeksäsluokkalaisten matka Viroon. Muut luokat saavat myös retkiavustusta lähikohteisiin.

Samalla tämä on oppilaille hienoa yrittäjäkasvatusta. Kaikilla on karnevaaleilla joku rooli. Henkilökunta ja oppilaat ovat myös vähän eri tavalla tekemisissä keskenään kuin tavallisesti. Yhteistoiminta tehdään vapaammissa ympyröissä. Yläluokkien oppilaat tekevät jo kovasti työtä ja varmasti tästä voi saada käytännön harjoittelua, josta voi iloa myöhemmin ammatissakin, Pajakkala jatkoi karnevaalien lomassa.

Ara-papukaijat Osku ja Chico tekivät vaikutuksen karnevaalikansaan. Häkkielämä vähän harmitti, sillä kotona aroilla on oma huone.

Kylähenkeä kasvattamassa

Nuorisopastori Remo Ronkainen Katariinan seurakunnasta oli valvomassa seurakunnan pomppulinnan turvallista käyttöä. Se oli pienempien kävijöiden mieleen.

Usein puhutaan siitä, miten seurakunta voisi tavoittaa paremmin ihmisiä ja tämä on mun mielestä juuri sitä, eli osallistutaan muiden järjestämiin tapahtumiin. Karnevaalit ovat kyläyhteisöllinen juttu, olemme olleet täällä nyt parina vuonna mukana. Yhdessä tekeminen on kivaa ja koululaisilla näkyy olevan hyvä yhteishenki, Ronkainen tuumi.

Katariinan seurakunnan pomppulinna oli lasten mieleen. Vasemmalla nuorisopastori Remo Ronkainen.
Pikkukorven tallin ponit tarjosivat kärryajeluja ja ratsastelua turvallisesti talutuksessa.

Kai Saarto