Raision Teatterissa soi sunnuntaina blues

Raisiolaisen bluestrio Swampdogin muodostavat Kimmo Lilja, Roland Wilson ja Teijo Saarinen. Kuva: Oona Lilja.

MUSIIKKI. Raisiolainen bluestrio Swampdog konsertoi Raision Teatterissa sunnuntaina 29. huhtikuuta kello 16 alkaen. Ensimmäiset kolme varttia yleisöä viihdyttää jazz–bluesrockista ja puhtaasta rock’n’rollista vaikutteita ammentava Free Cell.

Juuri parin kuukauden Yhdysvaltojen matkalta palannut Swampdogin Roland Wilson aikoo selättää jet lagin kapuamalla kotikaupunkinsa teatterin lavalle.

– Soitamme vanhan liiton rhythm & bluesia ja pidämme hauskaa, Wilson sanoo.

Raisiossa vuosikymmenet parturi–kampaamo -yrittäjänä työskennelyt Wilson on nykysin eläkkeellä – mutta ei musiikista. Pitkäaikaisen Detroit -kokoonpanon hajottua Wilson kokosi tuoreen trion, jossa hänen lisäkseen soittavat turkulainen basisti Teijo Saarinen ja raisiolainen rumpali Kimmo Lilja.

– Raision Teatteri on osoittautunut hyväksi konserttipakaksi. Kun pubi- ja ravintolakeikat ovat yleensä perjantaisin ja lauantaisin myöhään illalla, haluamme tarjota elävää musiikia myös hieman inhimillisempään aikaan, Lilja toteaa.

– Sunnuntain alkuillan konsertin jälkeen ehtii vielä katso telkkaria, käydä koiran kanssa kävelyllä tai ihan vain valmistautua työ- tai kouluviikon alkuun, Lilja muistuttaa.

Roland Wilsonin isä oli levyttävä ja kiertävä country-artisti 1940-luvun Michiganissa. Country-vaikutteet kuuluvat myös Rolandin musiikissa, vaikka hän pohjimmiltaan onkin enemmän bluesmies. Swampdogin ohjelmistosta noin puolet on Roland Wilsonin omia sävellyksiä ja sanoituksia. Hän kokee trion hyvänä formaattina, koska siinä kaikille muusikoille jää hyvin tilaa toteuttaa itseään.

Raision Teatterissa viime keväänäkin esiintynyt Free Cell on 18–19-vuotiaiden Turun seudun musiikkiopiston opiskeljoiden muodostama rock-yhtye. Yhtye soittaa muun muassa Red Hot Chili Peppersin ja Bill Frisellin musiikkia omina sovituksinaan. Free Cellin muodostavat Santeri Lilja, laulu ja kitara, Kare Kipinoinen, kitara, Oskar Lindbom, baso ja laulu sekä Aaro Ruohonen, rummut ja laulu.