Raision koulut Hese-piirikisojen kaksoisvoittoon

Ihalan koulun 6E-luokkalaiset Raisiosta veivät Hese-piirikisojen voiton Kupittaalla. Kuvat: Ritva Immonen.

Perinteikäs lasten yleisurheilukilpailujen kiertue liikuttaa lapsia huhtikuusta toukokuuhun ympäri Suomen.

YLEISURHEILU. Valtakunnallisen koululaisyleisurheilun joukkuekilpailuihin kuuluva Varsinais-Suomen Hese-piirikisa käytiin Kupittaan urheiluhallissa, Turussa torstaina 19. huhtikuuta. Kilpailussa kaksoisvoittoon ylsivät Raision Ihalan koulun 6E ja Kuloisten koulun 6A. Kärkikymmenikköön paikallisista kouluista pääsivät myös Raision Ihalan koulun 6B ja Kaanaan koulun 6A, Ruskon kirkonkylän koulun 6A, Kaarinan Kotimäen koulun 6C, Sauvon koulukeskuksen 6. luokka sekä Maskun Kurittulan koulun 6C.

Hese-kisasarjaan kuuluvia 5.–6.-luokkalaisten piirikilpailuja käydään kevään aikana ympäri Suomen yhteensä 17 paikkakunnalla. Kisatapahtumia järjestetään huhtikuusta toukokuun puoliväliin asti aina Helsingistä Rovaniemelle. Ilmoittautuneiden kokonaismäärä on noin 200. Finaali kisataan Tampereella toukokuun lopulla.

Kisan keskeisinä tavoitteina on kannustaa lapsia yleisurheilun pariin ja vahvistaa sen myötä lasten myönteistä suhdetta liikuntaan. Hese-kisoissa lapset kokevat yleisurheilun riemua karnevaalihengessä toisiaan kannustaen ja joukkueittain toisiaan vastaan kisaten.

Koulut ottavat mittaa toisistaan 12-henkisin joukkuein. Näiden kokoonpanoista puolet ovat poikia ja puolet tyttöjä. Kilpailulajeina ovat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, pituushyppy, keihäänheitto ja 12 x ratakierroksen viesti. Kouluista Hese-kisoihin osallistuu viestijoukkueiden lisäksi kannustusjoukkoja, jotka ottavat hyvähenkisesti mittaa toisistaan omiaan kannustaen. Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki koululiikuntaohjelmaa.

TSS

Raision Kuloisten koulun 6A luokka kiri Hese-piirikisojen toiselle sijalle.