Uusia rivitaloja Myllyn ja Ikean välimaastoon Raisioon

RAISIO. Mangrove Oy rakentaa rivitaloasuntoja Raision Aavankadulle, joka sijaitsee aivan Kuninkojan kauppakeskittymän kyljessä. Rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2018 ja asunnot valmistuvat keväällä 2019. As Oy Kuninkojan Aava Raisio koostuu 16 rivitalokodista, jotka ovat 66-neliöisiä kolmioita ja 75-neliöisiä neliöitä.

Raisioon ei viime aikoina juuri ole rakennettu rivitaloja, mutta nyt Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen kertoo, että kaupungissa rakentaminen on nousussa. Aavankadun aluetta hän kuvailee ainutlaatuiseksi, hienoksi urbaaniksi kaupunkikätköksi, joka sulautuu hyvin ympäristöönsä. Lähellä ovat poikkeuksellisen hyvät kaupan alan palvelut, ja ulkoilumahdollisuudet avautuvat heti kotiovelta.

– Kokemuksemme mukaan tämä alue on erittäin suosittu. Noin kolme vuotta sitten alueelle tuli myyntiin 20 omakotitonttia, jotka myytiin todella nopeasti, Korhonen muistelee.

Korhonen listaa Raision kaupungin vahvuuksiksi erittäin monipuolisen palvelurakenteen lisäksi sujuvat liikenneyhteydet. Hän muistuttaa, että Raisio on oikea kaupunki, jossa kaikki on lähellä. Kaupungissa asuntotarjonta on kohtuuhintaista ja asukkaita hemmotellaan laajoilla vapaa-ajanviettomahdollisuuksilla.

Mangroven toimitusjohtajan Antti Lundstedtin mukaan pienempien kotien suosio on nyt kasvussa.

– Kodit sisustetaan nykyisin selkeästi ja suorastaan minimalistisesti, säilytystilaa vaativaa krääsää vältetään. Silloin tila riittää hyvin perheasumiseen pienemmässäkin asunnossa, eikä asukkaan tarvitse maksaa niin sanotuista turhista neliöistä.

Viime aikoina on havaittu, että monipuolisten kaupan palvelujen lähelle sijoittuville kohteille on kova kysyntä. Viime vuonna Mangrovelta valmistui Turun Ruohonpäähän Länsikeskuksen tuntumaan 12 rivitalokotia, jotka myytiin loppuun parissa viikossa.