Jarmo Hauhtosen uusi levy syntyi bändiprojektina

Sataprosenttinen raisiolaistuote

Pauli Paju (vas.), Jarmo Hauhtonen, Markku Tuomi ja Tomi Norha kokoontuvat ahkerasti Pommariin harjoittelemaan tulevaa kiertuetta varten. Kuva: Ragip Önsoy.

MUSIIKKI. Raisiolaismuusikko Jarmo Hauhtosen nimeä kantavan Omilla teillään -levyn julkistustilaisuutta vietetään Turun Toby and Fellas -viihderavintolassa 9. maaliskuuta. Julkkareiden jälkeen Hauhtonen lähtee bändinsä, johon kuuluu niin ikään raisiolaisittain tuttuja nimiä Pauli Paju, Tomi Norha ja Markku Tuomi, kanssa kiertueelle.

– Vuoden 2016 syksyllä ruuvattiin ensimmäisiä biisejä kasaan. Kaikki lähti liikkeelle Liikaa virtaa -kappaleesta, jonka jälkeen suunnittelimme julkaisevamme pari sinkkulohkaisua, laulaja–lauluntekijä Hauhtonen taustoittaa.

– Pitkäsoitoksi biisit muotoituivat bändin yhteisenä projektina, vaikka nimeni levynkannessa komeileekin. Koko porukka toi toden teolla kortensa kekoon, ja levy oli ulkona helmikuun alussa, Hauhtonen kiittelee.

Rumpali Markku Tuomi luonnehtii Omilla teillään -levyä sataprosenttisesti raisiolaiseksi tuotteeksi.

– Bändin jäsenet ovat kaikki raisiolaisia. Lisäksi äänityksestä vastannut Juhani Tuominen sekä miksauksen ja masteroinnin hoitanut Jouni Lehtonen ovat täältä kotoisin. Äänityspaikkana toimi legendaarinen Pommari, josta meidän kaikkien musiikillinen taival on alkanut, Tuomi sanoo.

– Silloista nuorisotoimenjohtaja Eino Laitista siitä saa kiittää, että Raision lukion kentän alle saatiin bänditila reilu 40 vuotta sitten. Jos Pommaria ei olisi ollut, mekin tekisimme luultavasti nyt jotain muuta, komppaa kitaristi Pauli Paju.

Vaikka aivan tällä kokoonpanolla miehet eivät ole aiemmin livenä soittaneet, kaikki olivat tuttuja toisilleen vuosikymmenten takaa. Hauhtonen ja Tuomi ovat vaikuttaneet aiemmin esimerkiksi Korroosiossa. Pauli Paju on sen sijaan soittanut muun muassa Mindoksessa ja basisti Tomi Norha Uman Namussa.

– Yhteisiä projekteja puolin ja toisin on tullut viimeksi tehtyä joskus vuonna miekka ja kirves, nauravat Norha ja Tuomi viitaten 1980-lukuun.

Hauhtosen mukaan levyn biisit ovat syntyneet vuosien varrella.

– Kappaleet ovat akustispohjaisia, astetta kevyemmän otteen omaavia kuin punkahtavassa Korroosiossa, vertailee Hauhtonen.

– Biisit ovat odottaneet tilaisuutta tulla levytetyiksi ja nyt jos koska on niiden aika, lisää Hauhtonen.

Bändin on tarkoitus esiintyä kiertueellaan mahdollisimman monessa paikassa, kotikaupunkia unohtamatta.

– Onhan tätä ilosanomaa levitettävä eteenpäin niin laajalti kuin mahdollista. Raisiossakin tulee ehdottomasti olemaan keikkoja, päättävät Hauhtonen, Norha, Paju ja Tuomi hymyillen.

Katariina Mäkinen-Önsoy