Sotiemme Veteraanit 2018 -keräys käynnistyy Raisiossa

RAISIO. Sotiemme Veteraanit 2018 -keräys suoritetaan Raisiossa tiistaina 3. huhtikuuta kello 17–20.30 välisenä aikana. Keräyksen suorittaa 70 Porin Prikaatin varusmiestä lista- ja lipaskeräyksenä.

Varusmiehiä kuljettamassa ovat Raision Veteraanijärjestöjen tukijaostot, Raision Reserviupseereiden, Raision Reserviläisten ja Raision Lions Clubien jäseniä. Paikallisesti kerätyt varat jäävät raisiolaisten sotaveteraanien ja sotainvalidien, puolisoiden ja leskien arjessa selviytymiseen, kuntoutukseen, virkistykseen, lääke- ja hoitokulujen sekä apuvälineiden korvaamiseen ja asuntojen pienimuotoisiin korjauksiin.

– Raisiossa oli vuoden 2018 alussa vielä 45 sotaveteraania ja 16 sotainvalidia keski-iän ollessa yli 92 vuotta. Puolisoita ja leskiä on yhteensä 93. Korkean iän vuoksi avun tarve lisääntyy. Tärkeää on myös veteraaniväen mukana oleminen erilaisissa vapaa-ajan toiminnoissa. Koko maassa sotaveteraanien lukumäärä on noin 14 000, joista sotainvalideja on noin 2 000, taustoittaa keräysvastaava Risto Nikkonen.

Raision Sotaveteraaniyhdistys ry:n jäsenille on myönnetty maaliskuun alussa tunnustuksena ja kiitoksena arvokkaasta toiminnasta sotaveteraanien hyväksi seuraavat Suomen Sotaveteraaniliiton kunniamerkit. Ansioristin saivat Jukka Kleemola, Aulis Lahti, Aimo Määttänen ja Riitta Nikkonen. Kultainen ansiomerkin saivat Sylvi Mäkinen ja Janne Narvio. Hopeinen ansiomerkin saivat Eija Lahti, Lauri Laukkanen ja Liisa Määttänen.