Seutusanomat ja Karjurock yhteistyöhön!

Robert Sainio (vas.) ja Mika Leinonen löivät kättä päälle. Seutusanomat toimii jatkossa Karjurockin seutukunnallisena päämediayhteistyökumppanina.

UUSIKAUPUNKI. Seutusanomat on Uudenkaupungin Lokalahdella 19.–21. heinäkuuta järjestettävän Karjurock-festivaalin seutukunnallinen päämediayhteistyökumppani. Yhteistyöhön kuuluu muun muassa 28. kesäkuuta ilmestyvien Seutusanomien välissä jaettava Karjurockin liitelehti.

Seutusanomia julkaisevan ML-Mediat Oy:n toimitusjohtaja Mika Leinonen kävi tutustumassa festarialueeseen eli Nopperlan kartanoon ja maatilaan – tapahtuman promoottori Robert Sainion lapsuudenkotiin. Tila on ollut samalla suvulla jo useamman vuosikymmenen ajan.

Nopperlassa keskitytään tällä hetkellä matkailuun, antiikkiin ja perinnelaiduntamiseen.

Meillä on ylämaan karjaa laiduntamassa järvenrantoja. Eläimet ovat täällä siis perinnelaidunnuksen eikä lihan vuoksi, hän kertoo.

Muitakin eläimiä löytyy: biisoneita, kanoja, lampaita, pupuja…

Ja oli meillä aikanaan villisikojakin. Siitä Karjurock on saanut nimensäkin, kertoo Sainio.

Ensi kesänä pihakanalaan on tulossa fasaaneja. Nähtäväksi jää, järjestävätkö ne heinäkuussa Karjurokin aikaan kilpailevan konsertin.

Ensimmäinen Karjurock järjestettiin kesällä 2007. Ensimmäisenä vuonna kävijöitä oli satoja, viimeisimpinä vuosina ihmisiä on tullut jo toistakymmentä tuhatta.

Taustayhtiö on muuttunut pari kertaa. Nykyinen järjestäjä eli South Festivals Oy perustettiin vajaa kymmenen vuotta sitten, Sainio taustoittaa.

Nopperlan kartano tarjoaa tilukset Sainion itse ideoiman Karjurockin lisäksi myös muille tapahtumille. Esimerkiksi Natural High Healing Festival järjestetään Nopperlassa 13.–15. heinäkuuta. Yhteensä tilalla vierailee vuosittain 25 000 – 30 000 kävijää.

Sainion vanhemmat pitävät tilalla myös Klaara-nimistä antiikkiliikettä.

Mika Leinonen pitää hienona, että Seutusanomat pääsee tekemään yhteistyötä Karjurockin kanssa.

Odotan innolla, mitä kaikkea yhdessä dynaamisen ja idearikkaan tapahtumajärjestäjän kanssa

vielä keksitään. Karjurockista on kasvanut yksi alueen ehdottomasti suurin tapahtuma ja ennenkaikkea koko perheen tapahtuma, joten tämä sopii meidän koko perheen lehdellekin hienosti, hän kommentoi.

Nopperlan kartanon biisonit tekivät vaikutuksen ML-Mediat Oy:n toimitusjohtaja Mika Leinoseen. Kuvassa oikealla Karjurockin maisemia esittelee Robert Sainio, jonka ideasta festari syntyi vuonna 2007.

Vain elämää -tähdet mukana

Karjurock on aina luottanut rohkeasti omaan tyyliinsä ja tänäkin vuonna linjasta pidetään kiinni. Festivaalilla nähdään kotimaan huippukattaus aina Popedasta keväällä Vain Elämää -ohjelmassa esiintyviin Kasmiriin ja Mira Luotiin. Lisäksi lavalle nousevat muun muassa julkaisutauolta palannut Juha Tapio ja 30-vuotiskiertuetta viettävä Klamydia, jolta on odotettavissa biisejä koko pitkän uran ajalta. Päälavalla nähdään myös Neljä Ruusua, Teflon Brothers, Egotrippi, Petri Nygård ja Agents.

Festarin jättiteltta tuplaa tänä vuonna kokonsa, ja siellä tullaan juhlimaan suuren luokan ysäribileitä, joissa huippu DJ:t tanssittavat juhlakansaa ja aikansa tähdet valtaavat stagen. Muun muassa espanjalainen Las Ketchup villiinnyttää juhlijoita.

– Karjurock on aina pyrkinyt tuomaan poikkeuksellisia artisteja tapahtumaan ja nyt onnistuttiin saamaan jälleen kerran sellainen. Ketäpä ei muistaisi legendaarista Ketchup Songia, kommentoi tapahtuman promoottori Robert Sainio.

Las Ketchup julkaisi kesällä 2002 singlen The Ketchup Song, joka nousi listaykköseksi useassa maassa. Pian singlen julkaisun jälkeen ilmestyi Las Ketchupin ensimmäinen albumi Hijas del Tomate, jota myytiin yli 12 miljoonaa kappaletta. Suomessa bändi nähtiin viimeksi 15 vuotta sitten.

Lisäksi teltan lavalle tähän mennessä kiinnitettyjä esiintyjiä ovat muun muassa Waldo’s People ja E-Rotic.

Alueen kolmannen lavan valtaa Turku Rock Academy bändeineen. Karjurockin ja Turku Rock Academyn jo vuosia kestäneen tiiviin yhteistyön hedelmiä kuullaan koko festarien ajan yläpihan vanhalla VIP-alueella.

Koko perheen festari

Karjurock on tullut tunnetuksi myös lapsiystävällisenä festarina. Festarit aloittaa torstain perhepäivä, jonka ensimmäinen kiinnitys on lasten kestosuosikki Ti-Ti Nalle. Perhepäivässä on ohjelmaa ja aktiviteettejä aina vauvasta vaariin. Alueelta löytyy muun muassa tivoli ja pomppulinna sekä erilaisia vesileikkejä. Aku Hirviniemi kruunaa päivän päälavalla omalla hulvattomalla show’llaan.

Karjurockin yleisö on tottunut festivaaliin, jossa maalaistunnelma on jatkuvasti läsnä, kun kesken festarien voi poiketa vaikka nauttimaan biisonien mylvinnästä läheisellä laitumella.

Myös tapahtuman leirintäalue KarjuCamp tarjoaa maalaisidylliä parhaimmillaan.

Super VIP laajenee

Karjurockin VIP-alueet ovat lähes aina olleet loppuunmyytyjä. Tänä kesänä nämä alueet on yhdistetty ja samalla Super VIP laajentuu kahteen kerrokseen. Välittömästi lavan läheisyydessä sijaitseva VIP myytiin ensimmäisenä vuotena loppuun ennätysajassa. Alueella tarjoillaan perjantaina ja lauantaina vaihtuvat ylelliset menut oman ohjelman ja VIP-emäntien säestäessä menoa.

– Ollaan monta vuotta tehty tätä festaria ja kuunneltu paljon palautetta. Selkeästi ihmiset haluavat tälläisiä elämyksiä, mitä tämä VIP tarjoaa, kertoo Sainio.

Festarialueen ulkopuolella palvelee torstaista sunnuntain aamutunneille saakka Navetta-yökerho, jossa vietetään Karjurockin etko- ja jatkobileitä päivittäin oman housebändin säestämänä.

– Jo pitkään on kaivattu Karjurockille jatkobileitä ja Navetta-yökerho on nyt vastaus tähän. Juomat tulee takuulla olemaan kylmiä ja meno kuumaa, kommentoi Sainio.

Janica Vilen