Lintumies Seppo Sällylä luennoi Naantalin pääkirjastossa keskiviikkona 7.3.

Kuva: Teemu Heinonen.

NAANTALI. Lintuasiantuntija ja saaristo-opas Seppo Sällylä kertoo linnuista ja lintuharrastuksesta keskiviikkona 7. maaliskuuta kello 18 Naantalin pääkirjastossa (Tullikatu 11, 2. krs). Illan aikana tutustutaan myös lintuharrastusvälineistöön, kuten erilaisiin kiikareihin ja kaukoputkiin.

Seppo Sällylä on pitkän linjan lintuharrastaja ja monelle tuttu radioääni Turun ja Salon seudun paikalliskanavilta. Sällylä on myös kirjoittanut lukuisia lintu- ja luontojuttuja lehtiin ja kirjoihin. 

Sällylää kiehtovat erityisesti ulkosaariston luonto, linnusto ja historia. Monet hänen matkoistaan ovat suuntautuneet etenkin karulle Bengtskärin majakkasaarelle. Toinen Sällylälle mieluinen ulkosaariston retkeilykohde on Suomen eteläisin asuttu saari Utö, joka nykyään on myös erittäin suosittu lintusaari.

Linnut ja lintuharrastus –luento on osa Naantalin kirjaston Flooraa ja Faunaa – ajatuksia ja unelmia puutarhasta –hanketta. Hanketta tukee AVI.