Kaarinalainen Veera Silmunen aloitti Sauvon nuoriso-ohjaajana

Sauvon nuoriso-ohjaajana toimii kevään ajan Veera Silmunen. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

SAUVO. Kaarinan Piikkiössä asuva Veera Silmunen aloitti maaliskuun alussa Sauvon nuoriso-ohjaajana. Yhteisöpedagogiksi vuodenvaihteessa valmistunut Silmunen sijaistaa kevään ajan nuoriso-ohjaaja Heidi Mäki-Teeriä.

Jo opiskeluaikana työ nuorison parissa kiinnosti, joten paikka on minulle hyvinkin luonteva, Silmunen sanoo.

Silmusen tavoitteena on kehittää viime syksynä Sauvossa alkanutta koulunuorisotyötä.

Uuteen työhön lähdin innostunein ja avoimin mielin. Minulle on annettu melko vapaat kädet koulunuorisotyössä, sillä se on Sauvossa vielä verrattain uutta, Silmunen lisää.

Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin hänet löytää koululta ja perjantaisin nuokkarilta.

Koululla, samoin kuin nuokkarillakin, nuoret voivat tulla juttelemaan mieltä askarruttavista aiheista. Teen siis sitä, mihin opettajilla ei ole yleensä aikaa: Otan kontaktia nuoriin, olen läsnä ja keskustelen heidän kanssaan, Silmunen kertoo.

Koulussa Silmusta voi tavata muun muassa välkkäkahvilassa ja läksyvälkällä.

Kevään mittaan on tarkoitus tuoda lisää aktiviteetteja niin välitunneille kuin oppitunneillekin. Tulossa on muun muassa kaveritaitotunteja, joiden tavoitteena on parantaa koulussa vallitsevaa ilmapiiriä ja oppilaiden välistä yhteishenkeä, lisää Silmunen.

Nuorisotoimintaa Silmunen haluaa kehittää yhdessä nuorten kanssa.

Tarkoituksena ei ole keksiä valmiiksi aktiviteetteja, vaan kerätä nimenomaan nuorilta itseltään ideoita, mitä he toivovat nuokkarilta ja koulunuorisotyöltä, Silmunen toteaa.

Yhteistyötä kunnan nuorisotoimi tekee muun muassa Paimion–Sauvon 4H-yhdistyksen, partiolippukunta Hakkistyttöjen, partiolippukunta Sauvojapoikien ja Sauvon VPK:n nuoriso-osaston kanssa.

Lisäksi tiiviissä yhteistyössä kuntamme nuorisotoimen kanssa ovat koulujen opettajat ja kuraattorit sekä Paimion etsivä nuorisotyöntekijä, jatkaa Silmunen.

Kirjaston kiinteistössä toimiva nuokkari on auki pääosin perjantaisin.

Seuraavat nuokkarit ovat 16.3. ja 23.3. Pitkäperjantaina ovet ovat kiinni. Kerran kuukaudessa nuokkaria voidaan pitää auki myös lauantaina. Lisäksi olen Sauvon nuorisotoimen Facebook-sivulla luonut kyselyn, jossa kartoitetaan mieluisampaa aukioloaikaa, vaihtoehtoina ovat kello 18–22 tai kello 19–23, vinkkaa Silmunen.

Lisäksi kunta järjestää aktiivista retki- ja leiritoimintaa.

Ensi kesänä olen mukana myös kunnan leireillä, hymyilee Silmunen.

Katariina Mäkinen-Önsoy