VG-62:n järjestämissä muodostelmaluistelukisoissa ennätysmäärä osallistujia ja yleisöä

Paikalliset joukkueet esiintyivät edukseen Loppi-Ice -kutsukilpailussa

Loppi-Icessä SM-noviisisarjassa pronssille luisteli järjestäjäseura VG-62:n Sun City Synchro. Kuva: Juha Uusitorppa.

Seuraavaksi Gatorade Centerissä käydään Kaarinan Taitoluistelijoiden järjestämät aluemestaruuskilpailut sunnuntaina 14. tammikuuta.

TAITOLUISTELU. Naantalilainen VG-62 taitoluistelu järjesti lauantaina 6. tammikuuta muodostelmaluistelun kutsukilpailut Gatorade Centerissä, Turun Artukaisissa.

Loppi-Ice -kutsukilpailussa oli ennätykselliset 45 joukkuetta ja 906 luistelijaa. Naantalilaisten lisäksi jäällä nähtiin muun muassa kaarinalaisia, raisiolaisia, turkulaisia, tamperelaisia ja pääkaupunkiseutulaisia luistelijoita, jotka kilpailivat yhdeksässä eri sarjassa. Nuorimmat kisaajat eli tulokas-sarjan luistelijat ovat ala-asteikäisiä ja vanhimmat aikuisia.

VG-62:n taitoluistelujaoston markkinointivastaava Tiina Koivula kertoo, että kisoissa oli sekä osallistujia että yleisöä enemmän kuin viime vuonna.

– Yleisö oli tuhatpäinen, joten myös katsojamäärät ylittyivät reilusti viime vuoteen verrattuna, Koivula toteaa.

Lisäksi kilpailua on järjestämässä suuri joukko vapaaehtoisia talkoolaisia VG-62 ry:stä.

– Talkoolaisia kisatiimi mukaan lukien oli satakunta. Järjestelyt menivät nappiin ja kaikilla oli hyvä fiilis, lisää Koivula tyytyväisenä.

Järjestäjäseurassa aktiivisesti kilpailevia muodostelmaluistelujoukkueita on tulokas-, minori-, kansalliset juniorit-, SM-noviisi-, SM-juniori-, kansalliset seniorit- sekä masters-sarjassa. VG-62:n Sun City Souls luisteli kansallisissa senioreissa ensimmäiseksi, samoin teki myös Sun City Shake mastereissa. Kolmannelle sijalle sijoittuivat Sun City Sound kansallisissa junioreissa ja Sun City Synchro SM-noviiseissa. Sun City Swing oli SM-junioreiden neljäs, kun taas Sun City Sequins ja Sun City Sweets olivat sarjoissaan kuudensia.

Menestystä myös Kaarinaan

Loppi-Ice -kutsukilpailussa Kaarinan Taitoluistelijoiden Vintage Edges nappasi aikuisten sarjan ykkössijan. Kuva: Kirsi Laine.

Kaarinalaisista joukkueista Vintage Edges voitti aikuisten sarjan ja Dream Edges SM-juniorisarjan. SM-juniorisarjassa kilpailtiin vapaaohjelmilla. Golden Edges sijoittui minorisarjassa toiseksi ja Little Edges sijoittui pronssille tulokassarjassa. Mini Edges puolestaan aloitti kilpailukautensa sijalla 10. Sparkle Edgesin ohjelma sujui varmuudella ja joukkue sijoittui sijalle 7 kansallisten noviisien sarjassa. Loppi-Icen järjesti viimevuotiseen tapaan naantalilaisen VG-62:n taitoluistelujaosto.

Kaarinan Taitoluistelijoiden tiedottaja Satu Rantamäki sanoo, että Loppi-Icessä olivat edustettuna seuran kaikki muut joukkueet paitsi SM-noviisijoukkue Diamond Edges.

– Syynä Diamond Edgesin poisjääntiin on se, että joukkue kisasi samaan aikaan kansainvälisessä Cup of Berlin kisassa, Rantamäki kertoo.

Suomeen saatiin kaksoivoitto Diamond Edges joukkueen johdolla kauden parhain pistein 57,95. Tälle kaudelle perustetun järvenpääläisen Team Ice Effectin ensimmäinen kansaivälinen kisa tuotti niin ikään joukkueelle kauden parhaan pistesaldon, 49,53.

Aluemestaruudet puntarissa sunnuntaina

Seuraavaksi lähikaupunkien joukkueet kisaavat sunnuntaina 14. tammikuuta, jolloin Kaarinan Taitoluistelijat järjestää muodostelmaluistelun aluemestaruuskilpailut Gatorade Centerissä.

Kovatasoisessa Lounais-Suomen aluemestaruuskilpailussa mittelee yli 500 luistelijaa yhteensä 24 joukkueesta. Kilpailun sarjat ovat Aikuiset, Kansalliset noviisit, Tulokkaat, Minorit, Masters, Kansalliset juniorit, Kansalliset seniorit, SM-noviisit ja SM-juniorit.

Naantalilaisen VG-62:n Sun City Swing sijoittui Loppi-Icessä juniorisarjan neljänneksi. Sunnuntaina 14.1. joukkue haastaa Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edgesin. Kuva: Juha Jokinen.

Juniorisarjan aluemestaruutta hallitseva Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges pitää tällä hetkellä Suomen Taitoluisteluliiton Season Best ranking-tilaston pistekärkeä. Joukkueen haastaa VG-62:n Sun City Swing sijalta yhdeksän. SM-noviisisarjassa mestaruutta hallitsevan naantalilaisen Sun City Synchron haastaa puolestaan kaarinalainen Diamond Edges ja porilainen Team Motion.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Klikkaa tästä tuloksiin.