Uimakielto Ispoisten avantouimapaikalle enterokokkien vuoksi

TURKU. Turun kaupungin ympäristöterveys on asettanut Ispoisten avantouimapaikalle uimakiellon. Avantouimapaikan vedestä viime viikolla otetun näytteen mukaan veden bakteeripitoisuus ylittää uimarantavesille asetetut laatuvaatimukset. Uintikielto on voimassa toistaiseksi niin kauan kuin veden laatuvaatimukset täyttyvät.

Näyteessä löydettiin suolisoperäisiä enterokokkeja 3300 pmy/100 ml. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen mukaan vedessä saa olla suolistoperäisiä enterokokkeja enintään 200 pmy /100 ml. Escheria coli -bakteeerin raja-arvot eivät ylittyneet.

Näyte on analysoitu Lounais-Suomen Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n laboratoriossa. Uimapaikan vedestä otetaan seurantanäyte ensi viikon alussa. Näytteen analyysi valmistuu viikon loppupuolella.