Raision kirjastossa annetaan ääni Malawin tytöille

RAISIO. Raision kirjaston aulagalleriassa nähdään viikolla 3, eli 15. tammikuuta alkaen, Taksvärkki ry:n valokuvanäyttely. Ääni tytöille -näyttely kertoo, kuinka nuoret vaikuttavat yhteisöönsä Malawissa ja purkavat koulunkäynnin esteitä. Näyttely kiertää alkuvuoden Turun seudulla.

– Haluan rohkaista muita tyttöjä opiskelemaan ja keskittymään siihen, mitä voimme saavuttaa tulevaisuudessa, sanoo Taona Kayiwe, 20. Hän on yksi malawilaisista nuorista, joille Taksvärkki ry:n näyttely antaa kasvot.

Näyttely kertoo, kuinka tytöt ja nuoret Malawissa edistävät erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä omissa yhteisöissään. Monen tytön koulunkäynti keskeytyy esimerkiksi raskauden, naimisiinmenon tai kotitöiden vuoksi. Näitä esteitä purkavat nuorten omat vertaisryhmät, jotka antavat tytöille itseluottamusta ja levittävät tietoa koulunkäynnin tärkeydestä niin nuorille kuin kylien vanhemmillekin.

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2017–2018 Taksvärkki-kampanjaa, jossa suomalaiset nuoret tukevat nuoria Malawissa. Taksvärkki ry on järjestänyt vastaavia kampanjoita jo vuodesta 1967 lähtien. Periaate on: nuorelta nuorelle.

– Taksvärkki-keräys on yksi tapa rakentaa yhteys suomalaisten nuorten ja kehitysmaiden nuorten välille, kertoo Turun aluekoordinaattori Katariina Kulha.

Valokuvanäyttely kiertää vuoden alusta lähtien seuraavissa paikoissa: Turun pääkirjaston nuorten osasto Stoori (viikot 1 ja 2), Raision kirjaston nuorten osasto (vk 3), Nuorten toimintakeskus Vimma (vk 4) ja Varissuon nuorisotalo (vk 5).

 

Juttua muokattu 15.1. kello 14.30 näyttelyn paikan osalta. Ääni tytöille -valokuvanäyttely on siis esillä Raision kirjastotalon aulagalleriassa, ei nuorten osastolla.