Kaarinan urheilukentän katsomon ylle rakennetaan 200 000 euron katos

Kaarinan urheilukentän katsomossa pääsee ensi kesänä sateelta suojaan. Liikuntapalvelujohtaja Tapio Svärd kertoo katteen olevan paikallaan maaliskuun loppuun mennessä.

Kaarinan urheilukentän fasiliteetit laitetaan kuntoon. Katsomoa katetaan ja sauna- sekä pesutilat remontoidaan huhtikuun loppuun mennessä.

KAARINA. Kaarinan keskusliikuntapuisto, eli urheilukenttä ympäristöineen, houkuttelee tulevana kesänä varmasti entistä enemmän liikkujia ja ennen kaikkea yleisöä. Kaarinassa on meneillään noin 300 000 euroa maksava urheilukentän fasiliteettien peruskorjaus, jonka aikana muun muassa katetaan osa kentän pääkatsomosta ja remontoidaan perusteellisesti huoltorakennuksen sauna- ja pesutilat.

Merkittävin osa, niin rahallisesti kuin imagollisestikin, on urheilukentän pääkatsomon osittainen kattaminen, joka aloitetaan lähipäivinä ja valmistuu maaliskuun aikana.

– Pääkatsomoon mahtuu noin 1 250 ihmistä, kun se on ihan täynnä. Keväästä lähtien, kun osa katsomosta on katettu, reilut 500 ihmistä pääsee sateelta suojaan, kertoo Kaarinan liikuntapalvelujohtaja Tapio Svärd.

Noin 300 000 euron remontista katsomon kattaminen vie leijonaosan, noin 200 000 euroa.

– Ensimmäisen tarjouskierroksen perusteella katsomon kattaminen olisi maksanut lähes puoli miljoonaa. Kolmannen tarjouskierroksen jälkeen saimme sellaisen tarjouksen, jonka saatoimme hyväksyä, noin 200 000 euroa.

Kattaminen palvelee maaotteluyleisöä

Katteen ansiosta kaarinalainen urheiluyleisö voi luonnollisesti nauttia urheilutapahtumien seuraamisesta kelistä riippumatta. Tarvetta katsomon kattamiselle tuli ennenkaikkea kaarinalaisen menestysseuran, Kaarinan Poikien suunnasta.

– Kaarinan Pojat on oman pelillisen menestyksensä lisäksi erittäin hyvämaineinen maaottelujen järjestäjä. Kaarinassa on pelattu viime vuosina vähintään yksi nuorten maaottelu vuosittain, monena vuonna useampiakin. Palloliitolla on omat vaatimuksensa katsomoista, ja kun meillä ensi kesänä on osittain katettu katsomo, on maaottelujen saaminen Kaarinaan varmasti entistä helpompaa, kertoo Svärd.

Kaarinan Poikien seurajohto onkin useasti ollut kaupunkiin yhteydessä ja toivonut katsomon kattamista.

– KaaPo on ollut aktiivinen tässä asiassa, ja hyvä niin. Muutkin seurat ja kentän käyttäjät, kuten yleisurheiluväki, ovat toivoneet katsomon kattamista. Tästä hyötyvät varmasti monet urheilutapahtumien järjestäjät, kun yleisön paikalle houkuttelu on entistä helpompaa – keli kun ei enää ole niin ratkaiseva.

Kosteusongelmista eroon kertaheitolla

Urheilukentän huoltorakennusta vaivasivat myös lievät kosteusongelmat sauna- ja pesutiloissa.

– Kosteusongelmista päästään nyt eroon, ja varsin vaivattomasti. Sauna- ja pesutilojen remontti maksaa noin 100 000 euroa, kertoo Svärd.

Kosteiden tilojen peruskorjauksen lisäksi tiloja ehostetaan uudella kaakeloinnilla ja jotta kosteudesta ei kärsittäisi 1980-luvulla rakennetussa huoltorakennuksessa muutenkaan, remontissa laitetaan myös kiinteistön salaojitus kuntoon. Remontissa tehdään myös muita pieniä ehostustoimenpiteitä, esimerkiksi kentän ja huoltorakennuksen välinen sorapintainen alue asvaltoidaan.

Peruskorjaus on kokonaisuudessaan valmis huhtikuun loppuun mennessä.

Marko Vuosjoki