Kaarinaan saadaan rantabulevardi kesäksi 2019!

Hovirinta nousee uuteen kukoistukseen 3 miljoonan euron investoinnin ansiosta

Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Lappi kertoo, että Hovirinnan rantapuiston alueen kehittäminen on yksi kaupungin ehdottomia kärkihankkeita. Puolentoista vuoden päästä alueella on rantalomakohteista tuttu rantabulevardi ravintoloineen ja torialueineen.

Hovirinnan rantapuistoon satsataan peräti kolme miljoonaa euroa. Suunnitelmassa on muun muassa uimarannan laajennus, rantaravintola, rantabulevardi ja vierasvenesatama.

KAARINA. Hovirinnan rantapuisto on tullut kaarinalaisille tutuksi, onhan alueella muun muassa venesatama ja erittäin suosittu uimaranta. Jotain alueelta on kuitenkin puuttunut, sillä ulkopaikkakuntalaisia Hovirinta ei suuressa määrin ole houkutellut. Tämä on kuitenkin muuttumassa puolentoista vuoden päästä. Kaarinan kaupunginvaltuusto hyväksyi Hovirinnan rantapuiston kehittämisen yleissuunnitelman, ja alueen rakentaminen uuteen uskoon alkaa tänä keväänä.

– Tähän alueeseen satsataan nyt oikein toden teolla. Rantasaunan ja -ravintolan rakentaminen alkaa keväällä ja myös rantaviiva laitetaan kuntoon, kertoo Kaarinan kaupungin tekninen johtaja Jyrki Lappi.

Valmistuttuaan, kesäksi 2019, uudet kiinteistöt ja rantaviivan tuntumaan rakennettava rantamuuri muodostavat monista turistikohteista tutuksi tulleen rantabulevardin.

– Juuri sellaista bulevardityyppistä Hovirintaan halutaan. Ravintolaan haetaan ja varmasti myös saadaan yrittäjä toimintaa pyörittämään ja rantamuurin päälle saadaan oma alue rantatorille sekä avaraa oleskelutilaa ja kulkualueet, selittää Lappi bulevardi-ideaa.

Myös matkailijoiden tarpeet huomioitu

Yleissuunnitelmassa on otettu huomioon myös muualta tulevien tarpeet. Luonnollisesti rantabulevardi sauna- ja ravintolapalveluineen sekä upea hiekkaranta, jota edelleen laajennetaan, luovat houkutusta vierailla Hovirinnassa, mutta veneilijöille on tulossa vielä lisää palveluja.

– Muutokset mahdollistavat myös vierasvenesataman perustamisen Hovirintaan, samoin suunnitelmassa on varaus polttoaineen jakelupaikasta veneilijöille. Nämä ovat tärkeitä pointteja, jos tänne halutaan veneilijöitä Kaarinan ulkopuolelta, kertoo Lappi.

Isot muutokset ja satama-alueen uudenlainen käyttö aiheuttaa myös monien toivomia muutoksia alueen liikenteeseen.

– Veneen lasku- ja nostopaikalle saa edelleen ajaa trailerin kanssa, mutta muuten liikenne pidetään pois satama-alueelta. Pysäköintipaikat siirretään tien toiselle puolelle, jotta rantabulevardin läheisyydessä on tilaa kulkea jalan, Lappi kertoo.

Muutokset eivät uhkaa isoa kaarinalaista rock-festivaalia Saaristo Openia.

– Avointa kenttää jää alueelle, jolla festari järjestetään. Rakentaminen päinvastoin lisää festivaalivieraiden palveluja, Lappi toteaa.

Sama koskee tietenkin myös muita alueella järjestettäviä yleisötapahtumia.

Alueesta halutaan Kaarinan vetonaula

Hovirinnan nykyinen vetonaula on uimaranta, jolla käy hienona kesäpäivänä satoja, jopa tuhansia ihmisiä. Noin kolmen miljoonan kokonaissatsauksen avulla alueesta halutaan kokonaisuus, jonka palveluiden laajuus muodostaa koko alueesta vetovoimatekijän.

– Puiston käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään, kun nurmialueille rakennetaan erilaisia liikuntapaikkoja. Suunnitelmissa on muun muassa bmx-krossirata, parkour-tyyppinen liikuntapuisto, ulkokuntosali, skeittipuisto… Luettelo erilaisista mahdollisuuksista on todella pitkä, kertoo Jyrki Lappi.

Yleissuunnitelmaan kuuluu myös ”maisemaniitty”, joka voisi pitää sisällään näköalatornin, veistoksia ja rauhallisemmasta menosta nauttiville oleskelualueita.

Marko Vuosjoki