Kaarinan Taitoluistelijoille menestystä kotimaassa ja ulkomailla

Diamond Edges toi kultaa Suomeen Cup of Berlinistä. Myös aluemestaruuskisoista tuli kirkkain mitali. Kuva: Kaarinan Taitoluistelijat.

Kaarinalaisseura luisteli kultaa niin kotikilpailuissaan Gatorade Centerissä kuin muodostelmaluistelun kansainvälisen kisakauden aloituksessa Cup of Berlinissä.

KAARINA. Kansainvälinen kisakausi muodostelmaluistelussa avattiin vahvasti suomalaisjoukkueiden osalta loppiaisviikonloppuna Berliinissä. Noviiseissa Suomeen saatiin kaksoivoitto Kaarinan Taitoluistelijoiden Diamond Edges -joukkueen johdolla. Toiseksi sijoittui järvenpääläinen Team Ice Effect.

Viidettä kautta Diamond Edgesin valmentajana toimiva Siiri Eskelinen kehuu joukkuetta motivoituneeksi.

– Kaikki luistelijat ovat pitkään luistelleita ja sitä kautta sisällä tekemisessään, hän sanoo.

Eskelinen kertoo, että edellisen kerran noviisijoukkue kilpaili ja voitti Cup of Berlinin vuonna 2015.

– Kaarinalainen joukkue oli Berliinin kilpailussa mukana nyt jo kolmatta kertaa. SM-juniorimme sen sijaan sijoittuivat viimevuotisissa kisoissa hopealle, lisää Eskelinen.

SM-noviisijoukkueessa luistelee 23 tyttöä, jotka ovat iältään 12–14-vuotiaita.

– Vuoden 2015 voittajajoukkueessa luisteli tyttöjä, jotka ovat nyt edenneet juniorijoukkueeseen. Nykyisen Diamond Edgesin tytöille Cup of Berlin -kokemus oli siis ensimmäinen laatuaan, Eskelinen toteaa.

Seuraavat isommat kisat ovat edessä maaliskuun alussa, jolloin Diamond Edges lähtee kilpailemaan Helsinkiin suomenmestaruudesta.

Lounais-Suomen aluemestaruudet ratkottiin puolestaan sunnuntaina 14. tammikuuta Gatorade Centerissä. Kaarinan Taitoluistelijoiden järjestämään kilpailuun osallistui Suomen Taitoluisteluliittoon kuuluvien lounaissuomalaisten jäsenseurojen muodostelmaluistelujoukkueet. Yhteensä 25 joukkuetta yhdeksässä sarjassa mittelivät muodostelmaluistelun aluemestaruudesta. Kilpailun sarjoina ovat aikuiset, kansalliset noviisit, tulokkaat, minorit, masters, kansalliset juniorit, kansalliset seniorit, SM-noviisit ja SM-juniorit.

Kaarinalaisjoukkueista Dream Edges, Diamond Edges ja Golden Edges voittivat kultaa omissa sarjoissaan. Aikuisjoukkue Vintage Edges tuli hopealle ja Little Edges pronssille. Sparkle Edges sijoittui neljänneksi ja Mini Edges viidenneksi.

Kovin kilpailu mitalisijoista käytiin tulokkaiden, kansallisten noviisien ja SM-noviisien sarjoissa, joihin joukkueita osallistui enemmän kuin mitalisijoja oli tarjolla.

Vastikään Berliinistä palanneelle SM-noviisijoukkue Diamond Edgesille aluemestaruuskulta irtosi pistein 46,58. SM-junioreiden aluemestaruuteen pistein 98,36 luistellut Dream Edges jatkaa varmaa voittokulkuaan kohti tulevaa kansainvälistä kilpailuareenaa. Joukkue nimittäin edustaa Suomea French Cupissa Ranskan Rouenissa 2.–3. helmikuuta.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Lounais-Suomen aluemestaruuskisojen tulokset löytyvät täältä.