RAISIO. Raision kirjastotalolla järjestettiin tiistaina 5. joulukuuta Suomi100-juhla, joka toimi samalla pikkujoulutapahtumana kaupungin lapsiperheille. Tapahtuma keräsi paikalle ihmisiä tuvan täydeltä. Juhlassa tarjottiin kakkua Suomen synttäreiden kunniaksi, nähtiin joulupukki ja tunnelmallinen joulukuusikuja sekä päästiin jouluostoksille ja taiteen pariin.

Käsitöitä olivat valmistaneet myyntiin Raision nuorten työpajan nuoret sekä Vaisaaren koulun oppilaat.

Sirkus Supiainen esitti hyvän mielen joulusirkusta, jossa temppuiltiin muun muassa joululahjapakettien kanssa. Kirjastotalon aulassa pidetty esitys oli niin suosittu, että osa yleisöstä seurasi esitystä pihalta ikkunan takaa.

Sirkus Supiainen valoitti lapsiyleisön.

Nukketeatteri Taiga-Maton esitti näytelmän Väinö ja vene. Tulitaideryhmä Kuumotus piti tulishown kirjastotalon sisäpihalla. Pihalla pääsi myös paahtamaan vaahtokarkkeja ja ihmettelemään VPK:n sammutinkalustoa.

Lapset pääsivät kuiskuttamaan joululahjatoiveitaan joulupukille ja tontulle.

 

Sisällä askarreltiin itsenäisyyspäivän kukka-asetelmia ja joulukortteja, NuoLi-palvelupisteessä oli nähtävänä vanhoja Raisio-aiheisia filmejä ja vitriineissä oli nähtävänä  UNICEFin vapaehtoisten tekemiä Anna- ja Toivo-nukkeja. UNICEF-nukke on käsityönä tehty yksilöllinen koristenukke, joka edustaa tekijänsä valitsemaa kansallisuutta. Jokaisella nukella on henkilökortti, johon tekijä on täyttänyt nuken henkilötiedot sekä omat yhteystietonsa. Nuket ovat rekisteröityjä toisin kuin monet maailman oikeista lapsista.

Nuket myydään näyttelyn jälkeen ja niistä saadut rahat lahjoitetaan rokotusohjelmiin sekä lasten terveyttä, koulutusta ja suojelua edistävään työhön. Nuken minimihinta on 20 euroa ja niitä voi varata näyttelystä jo ennakkoon. Nuket ovat nähtävillä 21. joulukuuta asti.

Ensimmäinen UNICEF-nukke tehtiin Italiassa vuonna 1988. Suomessa nukkekampanja käynnistyi vuonna 2002. Suomalaisten tekemät UNICEF-nuket ovat keränneet maailman lapsille varoja jo yli 800 000 euroa.

Myös Kirjastotalon Aulagallerian Tunteiden viemää -näyttely ihastutti juhlakansaa. Päivi ”Petzu” Hautalan uninaamioita, etnohenkisiä koruja, maalauksia ja taidegrafiikkaa sekä Marje Ôunapuun värikylläistä kermiikkaa esittelevä näyttely on esillä 28. joulukuuta asti.

Tunteiden viemää -näyttelyssä on esillä Päivi ”Petzu” Hautalan uninaamioita, etnohenkisiä koruja, maalauksia ja taidegrafiikkaa sekä Marje Ôunapuun värikylläistä kermiikkaa.