Mielipide: Vauhtia Rymättylän kehittämiseen

MIELIPIDE. Rymättyläntielle Kultarannan risteyksen ja Merimaskun risteyksen välille on asennettu katuvalot. Se on hieno homma ja niin on tolpat suorassa. Tässä olisi nyt pyyntö teille Naantalin kaupungin ja ELY-keskuksen henkilöille, jotka päätätte rahankäytöstä ja suunnittelusta. Toivon, että teette nopeasti uusia päätöksiä Rymättyläntien valaistuksen rakentamisesta välillä Merimasku – Röölä. Myöhemmin voi jatkaa Hankaan.

Olen sitä mieltä ja varmaan kaikki rymättyläiset, että nyt on korkea aika saada valaistus Rymättyläntielle. Ajatelkaa meitä rymättyläisiä. Suurin osa asukkaista ajaa päivittäin työ-, asiointi- ja koulumatkat pimeään aikaan ja kun tulevat kotiin, niin ei muuta kuin taas pimeällä ajamaan harrastuksiin Naantaliin ja Raisioon. Myös ikäihmiset käyvät Naantalissa terveyskeskuksessa ym. asioilla.

Ehdotan, että ensimmäiseksi päätätte pystyttää muutaman valaisinpylvään Rymättyläntien ja Taipaleentien risteysalueelle. Risteys on erittäin pimeä ja vaarallinen. Risteyksessä on sattunut monta läheltä piti -tapausta. Pahin tapaus oli, kun autoilija oikaisi “Maijan Mutkan” pihalle. Toivon teidän suorittavan koeajon koko tieosuudella nyt, kun on todella pimeää ja märkää. Kaiken keskellä vielä poukkoilee peurat ja hirvet.

Toinen pyyntö, eikä yhtään vähäisempi: Tämä meidän kauan odottama kevyenliikenteenväylän rakentaminen. Ensin voisi rakentaa reitin välillä Merimasku – Röölä. Täällä asukkaatkin varmaan pyöräilisivät ja kävelisivät paljon enemmän, kun olisi kunnon kevyenliikenteenväylä.

Kovin usein näkee lehdissä maininnan saariston kehittämisestä. Onhan täällä hieno saaristoreitti, mutta tosi vaarallinen. Joka kevät seuraan kauhulla, kun pyöräilykausi alkaa ja perheet retkeilee Hangan rantaan ja sieltä yhteysaluksella Nauvoon. Tämän vaarallisuuden voi testata sillä, kun arkipäivänä lähdette ajelemaan polkupyörällä. Lähtö Särkänsalmensillan luota Rymättylään, niin varmaan sillä matkalla pyyhkäisee muutama rekka-auto ohitse ja jos oikein huono tuuri käy, niin samaan aikaan tulee vastaan esim. tukki-rekka. Siinä on niin autonkuljettajalla kuin pyöräilijällä vitsit vähissä. On jopa omakohtaisia kokemuksia.

Kolmas pyyntö: Heinäistentien varrella olevat ok-tontit eivät tunnu oikein menevän kaupaksi. Voisiko asemakaavaa muuttaa ja rakentaa ikäihmisille rivitaloasuntoja? Ei mitään luksusta. Omistus- sekä asumisoikeusasuntoja. Mukavan kokoisia kaksioita. Täällä on paljon ikääntyviä asukkaita, jotka asuvat nyt ok-taloissa, mutta tulee päivä, kun he eivät enää jaksa asua nykyisissä kodeissaan. Silti he pystyisivät asumaan omassa rivitaloasunnossa.

Tehkää siellä kaupungin päättävässä tiimissä sellaisia päätöksiä, että vuonna 2018 aloitetaan edellä mainittujen ehdotusten toteuttaminen Rymättylässä. Olen ymmärtänyt, että Naantalin talous on hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä on rahaa ja tekemisen meininki, ei muuta kuin päätöksiä tekemään. Myöskin voi anoa rahoitusta liikenneministeriöstä. Kyllä siellä on rahaa.

Keijo Saari