Mielipide: Varkaus tuo turvattomuuden tunteen

MIELIPIDE. Varissuon Rahkapäänkadulla liikkui joulupäivän ja Tapaninpäivän välisenä yönä varkaita, jotka veivät mennessään terassillani olleen kylmälaukun. Laukku sisälsi jämiä kinkusta ja laatikkoruuista. Isoa taloudellista vahinkoa ei sattunut, mutta ajatus pimeässä hiippailevista ilkivallantekijöistä kylmää.

Täällä asumani 17 vuoden aikana en ole aiemmin törmännyt moiseen, en edellisessä kodissani omakotitalossa enkä nykyisessä pienrivitaloasunnossani. Haluaisinkin nyt tiedustella seudulla asuvilta, onko vastaavaa tapahtunut muille. Lisäksi toivoisin havaintoja kylmälaukustani ja lasisista vuoistani. Jos sisältö on mennyt todelliseen tarpeeseen, niin olkoon sitten niin. Sen sijaan jos kyse on vain ilkivallasta, en voi mitenkään ymmärtää motiiveja.

Sitä yrittää aina ajatella toisista hyvää, mutta kaikki eivät ole näköjään sen väärtejä.

Rahkapäänkadun asukas Varissuolta