Loppiaisena kisataan jälleen muodostelmaluistelussa

Loppi-Ice -kutsukilpailun järjestävän naantalilaisen VG-62 taitoluistelun SM-noviisijoukkue Sun City Synchro kisaa tällä kaudella ohjelmalla Flapper Girls – 1920-luvun tunnelmia. Kuva: Rauno Uusitalo.

Tammikuu on täynnä muodostelmaluistelua. VG-62 taitoluistelun Loppi-Ice -kilpailun jälkeen on vuorossa Kaarinan Taitoluistelijoiden järjestämä aluemestaruuskilpailu 14. tammikuuta 2018. Molemmat kisat luistellaan Gatorade Centerissä.

TAITOLUISTELU. Naantalilainen VG-62 taitoluistelu järjestää lauantaina 6. tammikuuta kello 10–18 muodostelmaluistelun kutsukilpailut Gatorade Centerissä, Turun Artukaisissa. Kilpailut ovat sarjassaan neljännet vastaavat loppiaisena järjestetyt kisat.

Loppi-Ice -kutsukilpailussa on mukana ennätyksellisesti 45 joukkuetta, joissa luistelijoita on yhteensä 906. Kaarinasta, Naantalista, Raisiosta, Turusta, Porista, Raumalta, Salosta, Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta tulevat luistelijat kilpailevat yhdeksässä eri sarjassa. Nuorimmat kisaajat eli tulokas-sarjan luistelijat ovat ala-asteikäisiä ja vanhimmat aikuisiässä olevia luistelijoita

Hieman myöhäisemmällä alkamisajalla VG-62 huomioi paikalle saapuvia pitkämatkalaisia. Tänä vuonna myös palkintojenjakoon tulee muutoksia. Muodostelmaluistelun pistearviointi (MUPI) -sarjalaisten palkintojenjako on heti tuloksien valmistuttua, jolloin nuorimmilla luistelijoilla on mahdollisuus aikaisempaan kotimatkaan.

Viime vuosien perusteella kisaa seuraamaan odotetaan noin 1000 luistelusta kiinnostunutta katsojaa. Lisäksi kilpailua on järjestämässä suuri joukko vapaaehtoisia talkoolaisia VG-62 ry:stä.

Järjestäjäseurassa aktiivisesti kilpailevia muodostelmaluistelujoukkueita on tulokas-, minori-, kansalliset juniorit-, SM-noviisi-, SM-juniori-, kansalliset seniorit- sekä masterssarjassa.

Seuraavaksi taitoluistelussa kisataan 14. tammikuuta, jolloin Kaarinan Taitoluistelijat järjestää muodostelmaluistelun aluemestaruuskilpailut Gatorade Centerissä.

Kaarinan Taitoluistelijoiden tiedottaja Satu Rantamäki sanoo, että Loppi-Icessä ovat edustettuna seuran kaikki muut joukkueet paitsi SM-noviisijoukkue Diamond Edges.

– Syynä Diamond Edgesin poisjääntiin on se, että joukkue kisaa kansainvälisessä Cup of Berlin kisassa juuri Loppiaista edeltävänä päivänä 5.1.2018, Rantamäki kertoo.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges juniorijoukkue on mukana sekä Loppi-Icessä että aluemestaruuskisoissa. Kuva: Ville Vairinen.

Katariina Mäkinen-Önsoy