Raision oma iskelmätähti julkaisi tänään uuden sinkun

Raisiolainen Marianne Kantola on tullut tunnetuksi paitsi iskelmälaulajana myös Miss Turku finalistina ja musikaalitähtenä Jo-Jo Teatterin lavalla.

RAISIO. Raisiolainen iskelmälaulaja Marianne Kantola (s.1988) on tänään 2. tammikuuta julkaissut uuden singlen nimeltään Olet läsnä. Kappaleen on säveltänyt ja sovittanut Pertti Haverinen ja sanoittanut Lasse Wikman. Sama kaksikko oli Kantolan vuonna 2015 julkaistun esikoisalbumin Kaikkein suurinta on rakkaus takana.

– Pitkäsoittoa tehdessä he oppivat tuntemaan minut hyvin sekä ihmisenä että laulajana. Ehkä siksi tämä kappale tuntui heti omalta. Kappale tehtiin jo syyskuussa, mutta päätimme julkaista sen vasta tämän vuoden puolella. Loppuvuodesta kappale alkoi tuntua vielä läheisemmältä, kun sen sanoista löytyi yhtäläisyyksiä omaan elämään, Kantola sanoo.

Kappaleessa lauletaan kahdesta ihmisestä, jotka täydentävät toisiaan. Kappale on reipasta iskelmää, jota voi tanssia vaikka foxin askelin. Kantola on saanut tänään kappaleestaan positiivista palautetta pitkin päivää eri kanavien kautta.

Marianne Kantola on paljasjalkainen raisiolainen, joka aloitti laulutunnit 15-vuotiaana Musiikkikoulu Jenni & Seppo Mäkikallissa Seppo Mäkikallin opissa. Nykyään Kantola keikkailee Mäkikallien kanssa triona.

– Keskimäärin teemme yhden keikan viikossa. Soitamme monenlaisia lavakeikkoja ja yksityistilaisuuksia tässä 200 kilometrin säteellä Raisiosta. Meillä on kahdet koskettimet, viulu ja joskus kitara. Hyvin ollaan saatu tällä kokoonpanolla soitettua tanssimusiikkiakin, vaikka elävä rumpali puuttuu. Yhteydenottoja tulee koko ajan mukavasti, sanoo Kantola.

Seuraava haave musiikkiuralla on levytyssopimus ja ohjelmatoimisto, joka hoitaisi kaiken keikkamyynnin. Toisaalta nykytilannekin on Kantolalle mieluisa.

– Minulla on päivätyö Osuuspankissa ja musiikki on sille mukavaa vastapainoa ja vaihtelua. Musiikkialalla on paljon kilpailua. Suvussa ja tuttavapiirissä olevien muusikoiden kautta tiesin, kuinka vaikea ala on ja siksi halusin kouluttautua myös toiselle alalle, vaikka lapsesta asti haaveilinkin muusikon urasta, hän kertoo.

Kantola sai kipinän iskelmämusiikkiin jo lapsena.

– Meillä kotona kuunneltiin paljon iskelmä- ja tanssimusiikkia. Ja katsoimme aina tangomarkkinat, muistelee Kantola, joka kilpaili itse tangomarkkinoilla jo 17-vuotiaana ja toisen kerran muutamaa vuotta myöhemmin.

Janica Vilen