Lasten perhekerho ja puistotoiminta alkavat tammikuun toisella viikolla Naantalissa

Kuva Maskusta, jossa on jo useamman vuoden ajan järjestetty puistotoimintaa kotihoidossa oleville lapsille Satumetsän päiväkodin pihalla. Kuva: Ragip Önsoy.

Ilmoittautuminen Naantalin puistotoimintaan on parhaillaan käynnissä kaupungin verkkosivuilla.

NAANTALI. Naantalin kaupungin varhaiskasvatus panostaa ensi vuoden alusta avoimiin palveluihin puisto- ja perhekerhotoimintaa kehittämällä. Toiminta on osa kuluvan vuoden marraskuussa Naantalin koulutuslautakunnassa hyväksyttyä avoimen varhaiskasvatuksen kehittämishankkeen suunnitelmaa.

Avoimien varhaiskasvatuspalveluiden projektityöntekijä Suvi Sillanpää kertoo, että toiminta alkaa viikon päästä maanantaina 8. tammikuuta Rymättylän perhekerholla, jossa aukeaa samana päivänä avoin päiväkoti. Osoitteessa Piimätie 1 toimivassa avoimessa päiväkodissa on tarjolla avointa perhekerhotoimintaa maanantaisin ja joka toinen torstai kello 9.30–11.30. Perhekerhoon ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Ensisijaisesti 2-vuotiaille kotihoidossa oleville lapsille suunnattua puistotoimintaa on tarjolla puolestaan Kanta-Naantalissa kaksi kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan.

– Ensimmäinen puistopäivä MLL:n lastentalon piha-alueella osoitteessa Ripikatu 13 on tiistaina 9. tammikuuta, Sillanpää sanoo.

Puistotoimintaan voi ilmoittautua sähköisesti 29.12.2017 – 7.1.2018 välisenä aikana Naantalin kaupungin verkkosivuilla.

– Hankkeessa pyritään kehittämään alueen lapsiperhepalveluita. Puistotoiminnalle on ollut pitkään jo tilausta, samoin kuin saaristoalueen perheiden palveluiden säilyttämiselle, lisää Sillanpää.

Toiminnan tarkoituksena on luoda lapsille uusia sosiaalisia kontakteja ja samalla totutella olemaan muutaman tunnin erossa vanhemmista puistoilun ajan. Puistossa leikitään ja ulkoillaan yhdessä muiden lasten ja tutun aikuisen kanssa. Työntekijöinä toimivat lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja.

Puistoaikaa on Sillanpään mukaan kaksi tuntia kerrallaan tiistaisin kello 14 alkaen ja perjantaisin kello 9.30 alkaen.

– Kuukausimaksu kahdesta toimintapäivistä on 20 euroa. Toimintaan on mahdollista ilmoittautua myös vain toiseen toimintapäivään, jolloin kuukausimaksu on 10 euroa kuukaudessa. Mahdollisia poissaoloja ei maksusta vähennetä, Sillanpää toteaa.

Puistotoimintaan voi osallistua 12 lasta. Mikäli ryhmä ei täyty 2-vuotiaista, paikkaa voi hakea myös isommalle alle kouluikäiselle lapselle.

Katariina Mäkinen-Önsoy