Kaarinan kristillisdemokraattien puheenjohtaja Jaana Shelby: Kaarina on lintukoto sekä hyvässä että pahassa

Jaana Shelby jatkaa KD:n johdossa viime vuoden tapaan.

KAARINA. Kristillisdemokraattien Kaarinan paikallisosaston vuosikokouks valitsi Jaana Shelbyn jatkamaan osaston puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi paikallisosasto valitsi kaupunginvaltuutettu Toni Toivosen. Kaarinan kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettuna toimii Shelbyn ja Toivosen lisäksi rovasti Ismo Seivästö, joka valittiiin jatkamaan paikallisosaston johtokunnassa.

Ensi vuonna kristillisten ykkösasia on Kaarinan kouluasian ratkaisu.

– Sen pitäisi nyt olla jokaisen ryhmän suurin asia. Me olemme siinä samassa rivissä muiden kanssa murehtimassa. Olemme hyvin pettyneitä budjettilinjaukseen, jossa Hovirinnan koulua ei rakenneta uudelleen, vaan korjataan. Toivottavasti tässä järki lopulta voittaisi, Shelby kommentoi.

Muutenkin KD:n ryhmässä kannetaan erityistä huolta lasten ja nuorten tilanteesta.

– Tulevaisuudessa yksi kunnan tärkeimpiä tehtäviä tulee olemaan kouluasiat ja sivistystoimi. Olen itse viiden lapsen äiti ja sitäkin kautta koen lasten ja nuorten asiat tärkeiksi. Koulutus luo edellytykset hyvän elämän alulle. Jos homma lähtee pellolle jo heti alkuvaiheessa, niin sitä on myöhemmin vaikea oikaista. Ajattelen, että tulevaisuus on nuorten varassa ja me aikuiset ollaan nyt ne, jotka luovat heille ne edellytykset, Shelby linjaa.

Shelby on Kaarinan kaupunginvaltuutettu ja lisäksi maakuntavaltuuston jäsen. Sitä kautta hän on ollut tiivisti tekemisissä myös maakuntauudistuksen ja sote-uudistuksen kanssa.

– Nyt pitää olla hereillä katsomassa, mitä tästä tulee vai tuleeko mitään. Tähän mennessä valmistelu on ollut aika hitaanlaista. Turun huoli omasta roolistaan ei ehkä ole hedelmällinen lähtökohta valmistelulle, Shelby kuittaa.

Kaarinan Kristillisdemokraateilla on yhteinen valtuustoryhmä keskustan ja RKP:n kanssa.

– Meidän yhteisessä ryhmässä vallitsee tällä hetkellä vähän konservatiivisempi henki kuin mihin minä olen tottunut. Mutta sellaista politiikka on. Tässä pyritään argumenteilla vakuuttamaan muut asioista. Kukaan ei yksinään pysty kovin suuria tekemään, hän pohtii.

Shelby on syntynyt Poikluomassa ja elänyt nuoruutensa Kaarinassa. Sen jälkeen työelämä vei muualle ja takaisin hän muutti loppuvuodesta 2013.

– Jollakin tavalla ajattelen, että Kaarina on lintukoto sekä hyvässä että pahassa. Tämä on turvallinen ja menestynyt paikka hyvällä sijainnilla, mutta toisaalta tätä vaivaa nurkkakuntaisuus ja keskenään sopimisen kulttuuri. Se on hyvä asia perhepiirissä, mutta ei demokratiassa, Shelby sanoo.

Janica Vilen