Raisiossa pelataan sulkapalloa viikonloppuna

Raision Sulkapalloilijat (RaSu) järjestää lauantaina 11.11. Kerttulan liikuntahallilla Raision kansallisen sulkapalloturnauksen. Kuvituskuva.

SULKAPALLO. Raision Sulkapalloilijat (RaSu) järjestää lauantaina 11. marraskuuta Kerttulan liikuntahallilla Raision kansallisen sulkapalloturnauksen. Pelejä voi seurata kello 9–20 välillä.

Kisojen nuorin osallistuja RaSun Akseli Nummi valittiin edustamaan Suomea P13-liittoryhmään.

– Olemme olleet pelaamassa ulkomaita, Ruotsia ja Tanskaa, myöten, tuumaa Akseli Nummi.

RaSun pyrkimyksenä on pitää harrastusmaksut alhaisina, jotta kynnys aloittamiseen olisi mahdollisimman matala. Sulkapallopeliin kuuluvat nopeat suunnan vaihdokset ja monipuolinen liikkuminen palloa tavoiteltaessa. Tämä  tekee sulkapallosta erinomaisen liikuntamuodon niin harrastajille kuin kilpapelaajille.

Junioritoiminta seurassa on järjestetty niin, että jokaiselle junioripelaajalle on oma tasoryhmänsä

Sulkapallokoulu eli minisulkis on tarkoitettu sulkapalloa aloitteleville lapsille ja nuorille.
Kerttulan liikuntahallissa perjantai-iltaisin kokoontuvan minisulkiksen vastuuvetäjänä toimii Petri Nummi.Junioriryhmä 3 kokoontuu sunnuntaisin. Tähän ryhmään ohjataan sulkapallokoulusta ne pelaajat, jotka haluaa jatkaa harrastusta myöhemmin. Valmentajina toimivat RaSun kilpapelaajat.Sunnuntairyhmästä pääsee Juniori 2 -ryhmään, kun taidot sitä edellyttävät. Junioriryhmä 2:ssa käydään läpi syventävästi sulkapallon tekniikkaa ja liikkumista. Valmentajana toimii seuraikoni Reijo Rantanen.

Kilpa 1 harjoittelee tiistaisin Kerttulassa valmentaja Petri Turusen ohjauksessa. Ryhmä on tarkoitettu kilpapelaajille, joilla pelaaminen tavoitteellista ja perusasiat ovat jo hankittuna.

Junnuille järjestetään kisoja Lounais-Suomen alueella. Kattoyhdistyksenä toimii Lounasulka eli Lounais-Suomen Sulkapalloyhdistys. Näihin kisoihin on kaikilla johonkin Louna-sulan alueen seuraan kuuluvilla oikeus osallistua.

TSS