Loimulle puhdas voitto Loimaalta

Kuva: Tuomas Pelto.

LENTOPALLO. Veikkaus ja muut vedonlyöntitoimistot eivät juuri antaneet Raision Loimulle ennakkoon mahdollisuuksia kauden toiseen paikalliskamppailuun, joka iskettiin lauantaina Loimaalla. Hurrikaani oli voittanut kauden ensimmäisen Siljan malja -ottelun Raisiossa suoraan 0–3 ja lähti myös toiseen osaotteluun ennakkosuosikkina Loimun kuuden ottelun voittoputkesta huolimatta. 

Loimun päävalmentaja Christophe Achten oli ladannut joukkueensa erinomaisesti ja laadittu taktiikka toimi kaikilta osin erinomaisesti. Niinpä henki ja taktiikka voitti tällä kertaa materian ja Loimu oli kaikessa isäntiä edellä ja nappasi puhtaan 0–3 (22–25, 16–25, 24–26) voiton Loimaan liikuntahallista. Hurrikaani jätti kauden toisessa paikalliskamppailussa itsestään aseettoman ja vaisun kuvan. Vaikeilla hetkillä apuja ei tuntunut löytyvän joukkueen profiilipelaajilta eikä vaihtopenkin puoleltakaan. Oranssi-mustia oli tukemassa suuri joukko kannattajia.

Loimu osoitti latinkinsa ja vaarallisuutensa heti avauserän alkumetreillä, kun se karkasi keskitorjuja Trent O’Dean syöttövuorolla turvalliseen johtoasemaan. Avauserän loppupuolisko sujuinkin vieraiden komennossa kotijoukkueen sortuessa virheiden tekemiseen. Erän viimeinen piste tuli Loimulle hyvin erää kuvaavasti Tom Douglas-Powellin syöttövirheellä.

Toisen erän alku antoi osviittaa, että Hurrikaani saisi ottelun kulun kääntymään itselleen suotuisaksi, kun Loimun päävalmentaja Christophe Achten kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 9–7. Aikalisä auttoi, sillä tekniselle aikalisällä mentäessä Loimu johtikin jo 12–14. Aikalisän jälkeen hakkuri Gino Naarden paukautti ässän Hurrikaani kenttään, johon Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen reagoi aikalisällä. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä Naarden seuraavakin syöttö toi vieraille suoran pisteen. Loimu jatkoi tämän jälkeen vakuuttavaa menoaan eikä Hurrikaanista ollut uhkaamaan vieraiden illan ensimmäistä Mestaruusliiga- ja Siljan malja -pistettä.

Pitkä erätauko kääntää useasti pelien voimasuhteita ja niin näytti käyvän myös Isänpäivän aattona, kun Loimun Achten joutui ottamaan aikalisän tilanteen ollessa jo 8–3. Tällä kertaa se herätti vierailijat ja tekniselle aikalisälle siirryttiin jo tasaisessa 14–13 tilanteessa. Loimu pääsi johtoasemaan kolmannessa erässä ensimmäisen kerran tilanteessa 15–16, jonka jälkeen se ei siitä enää helpolla luopunutkaan, vaikka Hurrikaani pääsikin rikkomaan 20 pisteen rajapyykin ennen vieraita.

Kolmannen erän ensimmäisen erän Hurrikaani selvitti, mutta toinen erä- ja ottelupallo aloitti oranssi-mustien juhlat, kun Naarden hyökkäsi ratkaisevan pisteen Loimulle. Naardenin rinnalla yksi päätöserän ehdottomista hahmoista oli Loimun oma kasvatti Tuomas Koppanen, joka on puhjennut jälleen kukkaan saatuaan rutkasti vastuuta muutaman vaisumman Hurrikaani-kauden jälkeen. Koppanen otti päätöserään neljä torjuntapistettä ja päätti ainoan saamansa passin hyökkäyspisteeseen.

– Meidän peli oli tänään vapautunutta ja taistelevaa, eli juuri sellainen Loimu, mitä on totuttu nyt viime aikoina näkemään. Teemme tällä hetkellä joukkueen eteen hommia. Me ollaan tällä hetkellä joukkue ja meillä on hauskaa yhdessä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, kommentoi Ossi Rumpunen taistelun tauottua.

Loimun ehjästä joukkuepelistä on vaikea nostaa esiin yksilöitä, mutta tällä kertaa mainittakoon molemmat yleispelaajat Ossi Rumpunen Ja Verneri Vetriö, jotka pelasivat erinomaisella tasolla jo tuttuun tapaan. Heidän lisäkseen hakkuri Gino Naarden oli oivalla pelipäällä, kuten myös Tuomas Koppanen silloin kun joukkue sitä eniten tarvitsi. Joukkueen pyynnöstä erikoismainintansa ansaitsee myös Loimun apuvalmentaja Sami Laiho, joka sekoitti tahtomattaan kotijoukkueen pakkaa väärän vaihtolaikan avulla kolmannen erän ratkaisuhetkillä.

Ottelun paras pistemies oli Gino Naarden, joka teki 18 pistettä tehoin +9. Parhaaksi pelaajaksi valittu Ossi Rumpunen teki 12 pistettä ja Verneri Vetriö 8. Kotijoukkueesta isoimman saaliin kokosi Tom Douglas-Powell, joka kirjautti itselleen 17 pistettä. Loimun vastaanotto oli ajoittain ongelmissa Hurrikaanin pommisyöttöjen kanssa, mutta passari Scott Fifer pyöritti hyökkäyspeliä tehokkaasti vaikeistakin paikoista. Torjunnoissa Loimu oli keskitorjujiensa johdolla jo totutusti vastustajaansa edellä vieden ne nimiinsä 12–6.

Loimun seuraava koitos on sunnuntaina 19.11., jolloin Etta saapuu Oulusta Raisioon. Etta on ollut alkukauden vahvin suorittaja, joten se on juuri sopiva mittari seitsemän liigaottelun voittoputkessa olevalle Loimulle.

Jani Nieminen