Petri Laaksonen tunnelmoi Kaarinan kirkossa 19.11.

KAARINA. Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen konsertoi maamme itsenäisyyden juhlavuoden merkeissä Kaarinan kirkossa sunnuntaina 19. marraskuuta kello 18. Laaksonen esittää sävelmiään vuosien varrelta kosketinsoittaja Petri Hatakan ja kitaristi Jan Lindströmin säestyksellä. Hän soittaa itse pianoa laulun ohella.

Laaksosen laulajanura alkoi 25 vuotta sitten, mieskuoro Ylioppilaskunnan Laulajien tilattua nuorelta säveltäjältä lauluja serenadilevylleen. Laaksosen laulut kuultuaan kuoronjohtaja Matti Hyökki päätti pyytää säveltäjää myös laulujensa solistiksi. Kansanlaulunomainen Täällä Pohjantähden alla alkoi soida radiokanavilla.

Laaksonen on julkaissut kaksitoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä säveltäjänä lukuisia teemallisia albumeita. Monet hänen levyistään on palkittu kullalla tai platinalla. Hänen tuotantonsa ulottuu iskelmistä euroviisuhitteihin ja joululauluista hengellisiin sävelmiin.

Viime vuosikymmenen lopulla Laaksonen julkaisi albumin uusia sävelmiä klassikkorunoilijoiden Eino Leinon, Kaarlo Sarkian, Uuno Kailaan ja Lauri Pohjanpään runoihin. Maamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi laulaja on ottanut nämä tekstit uudelleen ohjelmistoon.

Täällä Pohjantähden alla -konsertti on oivallinen mahdollisuus kuunnella omia sydänääniä ja samalla juhlia Petri Laaksosen elämänmakuisten laulujen ja sielukkaan tulkinnan myötä Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, jonka viralliseen ohjelmistoon taiteilijan konsertit on hyväksytty. Konserttiin on vapaa pääsy.