Lietolaisesta Annina Ruotusta Varsinais-Suomen Keskustan varapuheenjohtaja

POLITIIKKA. Varsinais-Suomen Keskusta valitsi syyskokouksessaan somerolaisen Jani Kurvisen jatkamaan puheenjohtajana. Varapuheenjohtajiksi valittiin Annina Ruottu (Lieto) ja Anna Sirkiä (Turku). Muut piirihallituksen jäsenet ovat Tanja Raisto-Elo Laitilasta (uusi), Lauri Ojala Pöytyältä (uusi) ja Heikki Vainio Loimaalta, Eija Järvelä, Mika Paukkeri ja Marjaana Mänkäri Salosta, Pia Kauhanen Turusta, Tuija Nummela Raisiosta, Sini Paasikivi Naantalista Alas Ali Turusta (uusi), Raimo Erkkilä Kaarinasta ja Tuomas Hyssälä Paimiosta (uusi). Keskustanaisten edustajiksi turkulaiset Ilona Koivunalho ja Riitta Karjalainen (uusi) sekä Keskustanuorista Henna Takatalo Liedosta (uusi) ja Tuomas Lahtinen Turusta (uusi).

Kannanotossaan keskustalaiset haluavat suomalaiset ostamaan joulupöytään kotimaisia elintarvikkeita. Lähiruoka kulkee lyhyemmän matkan ja tuotantoketju on läpinäkyvä; suomalaisen antamaan informaatioon voi luottaa. Hankkimalla suomalaisia elintarvikkeita voi vaikuttaa kotimaisen elintarviketalouden ja koko Suomen taloudelliseen hyvinvointiin. Kokouksen alustajana toiminut Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni otti niin ikään puheessaan kantaa suomalaisten tuotteiden laadukkuuteen ja peräänkuulutti kansallista ylpeyttä omasta tuotannosta.

Lisäksi kokous antoi vahvan tukensa presidenttiehdokas Matti Vanhaselle ja puheenjohtaja Juha Sipilän jatkokaudelle.