Paimion Kamerakerhon juhlanäyttelyyn on tuotu uusia teoksia

Paimion Kamerakerhon 60-vuotisnäyttelyä markkinoidaan Jarmo Fredrikssonin kuvalla ”Ukko-Pekka”.

PAIMIO. Paimion Kamerakerhon 60-vuotisjuhlanäyttely Kauppakäytävällä osoitteessa Asematie 2 esittelee nyt uusia teoksia. Kerhon 60-vuotista ja Suomen 100-vuotiasta historiaa juhlistavasta näyttelystä tuli niin suuri, että teokset piti ripustaa seinälle kahdessa osassa. Uudet teokset saatiin esille viime viikolla ja ne ovat näytillä vielä 30. marraskuuta asti. Osa ensimmäisen kattauksen teoksista taas on viety esille Tuorlan majataloon.

Näyttelyn teemana on Suomi100.

Meidän kerholaiset matkustelevat paljon ja kuvia on näyttelyissä perinteisesti ympäri maailmaa, mutta nyt jokainen kuva on otettu Suomessa. Yhteensä näyttelyssä on noin 80 kuvaa ja yli 20 kuvaajaa. Normaalisti kaikki tulostavat ja kehystävät kuvansa itse, mutta juhlanäyttelyn teokset on kaikki tulostettu kapalevyille samalla tekniikalla, kertoo kamerakerhon puheenjohtaja Virpi Kokkala.

Puheenjohtaja on ollut kerhon toiminnassa mukana muutaman vuoden, mutta yksi kerholainen on ollut mukana alusta asti.

Aiemmin tämä oli todella miesvaltainen harrastus, mutta viime vuosina naisia on tullut paljon enemmän mukaan. Myös nuoria on saatu jonkun verran. Nykyään valokuvaus on edullisempaa ja harrastuksen pariin pääsee helpommin. Alkuaikoina kerholla oli käytössä pimiö, jossa yhdessä kehitettiin kuvia. Digiaika on muuttanut toimintaa paljon, Kokkala sanoo.

Kerhon kultakausi ajoittuu 70- ja 80-lukujen vaihteeseen, jolloin esiteltiin paimiolaisia kyliä Kylämiljööt-näyttelyssä. Seuraava suurtyö oli Paimiolaisia-näyttely vuonna 1997 Paimion Sähkömuseossa. Esillä oli lähes 80 kuvaa tavallisista paimiolaisista. Viikon aikana näyttelyyn tutustui 800 vierasta. Samoihin aikoihin kerholaiset kuvasivat Varsinais-Suomen kotiseutumuseoita postikorteille. Vuonna 2007 Paimion kamerakerholla oli 50-vuotisjuhlavuosi. Silloin juhlanäyttely oli kaupungintalon näyttelyparvella. Kuvia oli näyttelyssä yli 100 ja niihin kävi tutustumassa noin 300 vierasta.

Nykyään kerhon toiminnassa on mukana kolmisenkymmentä jäsentä. Kerho järjestää kuvausretkiä ja näyttelyvierailuja, pitää jatkuvasti omaa näyttelyään Kauppakujalla, valitsee joka kuukausi Kuukauden kuvan ja vuosittain parhaat kuvat ja kuvaajat kolmessa eri sarjassa.

Janica Vilen