Maskun SDP sai uuden puheenjohtajan ja haluaa nuorten syrjäytymiselle nollatoleranssin

MASKU. Maskun Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys Kipinä ry piti syyskokouksensa 25. marraskuuta Askaisissa ja valitsi uusia toimijoita joukkoonsa. Puheenjohtajaksi valittiin vuosille 2018–2019 Petri Jalo sekä varapuheenjohtajaksi Rami Koivisto, joista molemmat ovat uusia toimijoita.

Johtokuntaan valittiin varsinaisiksi jäseniksi Aleksei Blinov (uusi), Juhani Jokinen (uusi), Karoliina Paju (uusi), Maija Salo, Kirsi Virtanen (uusi) ja Reijo Vuorinen. Varajäseniksi valittiin Kari Kemppainen, Olli Mertanen ja Mikko Väre (uusi).

SDP Varsinais-Suomen piirikokousedustajiksi valittiin Petri Jalo, Rami Koivisto, Maija Salo ja Karoliina Paju.

Syyskokous otti kantaa syrjäytymisen ehkäisyyn:

– Nuorisotyöttömyys ja nuorten aikaisin tapahtuva syrjäytyminen, ovat tällä hetkellä suurimpia yhteiskunnallisia ongelmia Suomessa. Ellei syrjäytymiskierrettä saada katkaistua, kustannukset ovat merkittävät paitsi inhimillisesti, myös taloudellisesti, syyskokous toteaa.

Maskun SDP:n mielestä nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisy voidaan parhaiten hoitaa huolehtimalla kaikkien nuorten tarpeista, niin työllistymisen kuin vapaa-ajan palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien osalta.

– Yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa sekä etsivän nuorisotyön resursseja ja työpajatoimintaa tulee lisätä. Kunnan tulee lisätä myös yritysten kanssa tehtäviä työharjoittelu- ja oppisopimusmahdollisuuksia. Kaavoituksessa on huolehdittava itsenäistyvien nuorten asumiseen ja työssäkäyntiin liittyvät erityisvaatimukset, SDP linjaa.