Lieto palkittiin liikunnan edistäjänä

Liedon kunnan palkinnon vastaanottivat liikuntasihteeri Helinä Nuutinen (vas.) ja sivistystoimen toimialajohtaja Laila Mäkelä. Kuva: Katja Heinämäki / Kimpassa – Allihopa.

Liedon kunnan pitkäaikainen työ lapsiperheiden liikunnan edistämiseksi toi kunniamaininnan Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailussa.

LIETO. Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailun Varsinais-Suomen alueelliset kunniakirjat jaettiin Liedon kunnalle ja Turun kaupungille maanantaina 27. marraskuuta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluetilaisuudessa Turussa. Kilpailun järjestäjänä toimii sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Alueellisten palkintojen kriteereinä ovat olleet muun muassa perheiden omatoimisen liikunnan edistäminen ja tukeminen sekä ohjatun toiminnan maksuttomuus ja saavutettavuus.

Liedon kunnassa peruskorjataan järjestelmällisesti varhaiskasvatusyksiköiden ja koulujen pihoja liikuntamyönteiseksi. Jokaisessa koulussa on yhdistyksen järjestämää maksutonta liikuntaa lapsille. Lisäksi kaikki Liedon koulut ovat Liikkuvia Kouluja ja niissä järjestetään paljon liikuntatapahtumia.

Vipinää varpaisiin -hankkeen myötä jokaiseen yksikköön on tehty liikuntasuunnitelma. Liedossa kuullaan kuntalaisia liikunnan edistämisessä, lähiliikuntasuunnitelmassa on kuultu lapsia, koululaisia ja nuoria. Liedossa toimii monialainen ja -ammatillinen Liikkuva Lieto -työryhmä, jonka tehtävänä on edistää lapsiperheiden liikuntaa. Kuntaan myös rakennetaan uusia liikuntapaikkoja vuosittain suunnitelmallisesti.

Liedon kunnan palkinnon vastaanottivat sivistystoimen toimialajohtaja Laila Mäkelä ja liikuntasihteeri Helinä Nuutinen.

– Olemme erittäin ilahtuneita palkinnosta. Meillä on selkeät jatkotavoitteet ja matalat kynnykset. Meillä voi harrastaa mitä vain esimerkiksi liitokiekosta zumbaan ja maastopyöräilystä päivätansseihin. Liikuntaa löytyy koko perheelle. Liikkuva Lieto kiittää ja kumartaa, tämä palkinto antaa meille lisäpotkua jatkaa ja laittaa uusia unelmia matkaan, Mäkelä kiittelee.

TSS