Varissuolle avattiin uusi TST-Texvexin tekstiilimyymälä

Fabian tarjoili TST-Texvexin avajaisissa soppatykistä jauhelihakeittoa.

Turun Seudun TST ry:n tekstiilikierrätystoiminta laajenee Varissuolle. Uudella myymälällä halutaan nopeuttaa kierrätysmateriaalin kiertoa ja parantaa työllisyyttä.

VARISSUO.
Varissuolle avattiin 15. marraskuuta uusi TST-Texvexin tekstiilimyymälä Majanummen toimitaloon. Varissuon myymälään siirretään Majanummen toimitalossa jo toimivan Varissuon Työ ja Toiminta VT ry:n kirpputorin tekstiilituotteet, jolloin kirpputorin toiminta keskittyy kenkiin, somisteisiin, huonekaluihin ja muuhun sellaiseen, mitä Texvexin myymälä ei tarjoa.

− Kaikki tekstiilit pyritään kierrättämään. Suurin osa pystytään hyödyntämään ja puuvilla menee liuotettuna uuteen käyttöön. Se, jota ei voi käyttää muuten, menee polttoon, TST:n lähiohjaaja Hannu Isotalo kertoo.

Nykyisin tekstiilejä ei saa laittaa sekajätteeseen, mutta niitä voi viedä esimerkiksi TST:n Kanslerintiellä sijaitsevaan pisteeseen. TST-Texvex Varissuo toimii ainoastaan myymälänä, eikä ota vastaan kierrätettäviä tekstiilejä.

Turun Seudun TST ry:n toiminnanjohtaja Joe Majasen mukaan Varissuo on otollinen paikka uudelle toimipisteelle. Sijainti on hyvä ja alueella asuu paljon vähävaraista kohderyhmää, mutta potentiaalia on paljon myös pitkäaikaistyöttömien työllistämisen näkökulmasta.

Turun Seudun TST ry haluaa olla mukana elävöittämässä yhteistyökumppaninsa Varissuon Työ ja Toiminta VT ry:n toimintaympäristöä. Uusi tekstiilimyymälä tarjoaa mahdollisuuden jakaa kiertotalousosaamista koko asuinalueelle. TST-Texvex Varissuon myymälän avaaminen on yksi tapa nopeuttaa kierrätysmateriaalin kiertoa.

− Tavoitteenamme on myös lisätä näkyvyyttämme ja tehostaa varainhankintaa – ja tietenkin toteuttaa yhtä perustehtävistämme, parantaa työllisyyttä, Majanen toteaa.

Eimal Hotaki työskenteli avajaispäivänä kassalla.

Jaakko Väisänen