Joulupuu-lahjakeräykset alkavat tänään ja huomenna

Joulupuu-keräys tuo joulumieltä lapsiperheisiin. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

JOULU. Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräyksen puut löytyvät ajalla 24.11.–10.12. Skanssista, K-market Vähä-Heikkilästä sekä Itäharjun, Länsikeskuksen ja Tampereentien Prismoista. Tänä vuonna Turun alueen Joulupuu-keräyksen toteuttaa Mothers in Business-yhdistys (mib.fi) yhteistyössä Turun sosiaalitoimen kanssa. 

Lions Club Naantali-Raisio organisoi yhteistyössä alueen muiden LC-klubien sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten kanssa tänä vuonna Joulupuu-lahjakeräyksen Naantalissa, Raisiossa ja Maskussa 25.11.–9.12. välisenä aikana.

Ideana on tarjota ihmisille ja yrityksille helppo tapa saada hyvä joulumieli ja levittää sitä eteenpäin. Hyväntekeväisyysprojekti on kerännyt vuosittain alueen vähävaraisille lapsiperheille lähes 2000 lahjaa ja 350 ruokalahjakorttia.

Joulupuita on K-Supermarket Raisio Centerissä, Raision Myllyn Prismassa, Naantalin K-Supermarket Ukko-Pekasta, K-market Maskussa, Rymättylän Osuuspankissa ja Kahvila Tuulisolmusta. Kuusesta valitaan lahjansaajan kortti (esimerkiksi poika 11 vuotta) ja tälle hankitaan lahja. Lahja paketoidaan ja korttiin kirjoitetaan, mitä lahja sisältää. Kortti kiinnitetään lahjaan ja tuodaan Joulupuun keräyspisteeseen 9. joulukuuta mennessä.

Keräykseen voivat osallistua kaikki – sekä yksityishenkilöt että yritykset. Lahjojen lisäksi voi joulumieltä jakaa perheille myös ostamalla Joulupuu-kauppiailta ruokalahjakortteja.

Vapaaehtoiset hoitavat lahjojen keräyksen ja lajittelun. Sosiaalitoimi sekä seurakuntien diakoniatyö huolehtivat lahjojen jakamisesta perheille.

TSS