Unelmien Kummeli vihitään käyttöön Velkualla

Unelmien Kummeli vihitään käyttöön Velkualla 24. marraskuuta. Kuva: Paul Brück.

NAANTALI. Velkuan saaristokoulun Unelmien Kummeli -maamerkin vihkitilaisuutta vietetään tänään perjantaina 24. marraskuuta kello 9. Koulun taidekummeina toimivat naantalilaiset Kristiina Turtonen ja Paul Brück. Projektin rahoittajina ovat Velkuan saaristolaisyhdistys, Naantalin kaupunki ja Suomi 100 -hankeavustus.

Unelmien Kummeli on samalla nykyisten ja tulevien oppilaiden elämän suunnannäyttäjä. Veistoksen sokkelin betoniin on kohokuvioitu jokaisen oppilaan unelman symboli. Ympäri maailmaa löytyy pyhiä kiviä joita koskettamalla saa hyvän kiertämään. Tässä Kummelissa yksi vaaleanpunainen kivi on unelmien kosketuksen kivi. Tämä teos kuuluu Velkuan koulun, Velkuan koulun taidekummien ja Velkuan saaristolaisyhdistyksen Meri on saaristolaisen puutarha -Suomi 100 projektiin.

Saaristotaitopäivä jatkuu koululla teemalla metsästys ja kädentaidot. Tarjolla oppilaiden valmistamia joulutorttuja ja glögiä.

TSS