Kaukolämmön jakelussa voi ilmentyä häiriöitä

ASUMINEN. Naantalin uusi monipolttoainevoimalaitos on parhaillaan koekäytössä, mikä saattaa ajoittain aiheuttaa häiriöitä kaukolämmön jakeluun. Ajantasaisen tiedon kaukolämpöverkon tilanteesta saa Turku Energian nettisivuilta löytyvästä keskeytysinfosta.

Laitos valmistuu joulukuussa 2017. Uuden laitoksen myötä kivihiilen käyttö energiantuotannossa vähenee selvästi ja korvautuu hiilidioksidipäästöjä vähentävällä bioenergialla.

Sähkönjakelun toimitusvarmuuteen vaikuttanee myös tänä aamuna alkanut sähköalan lakko. Lakon tukitoimena toteutettava ylityökielto koskee osaa Turku Energian työntekijöistä. Sähköalojen ammattiliitto ry:n ilmoituksen myötä Energiateollisuus ry:n työehtosopimuksen piirissä työskentelevät jäsenet osallistuvat lakkoon tukitoimilla, tarkoittaen lakon ajaksi voimaan astuvaa ylityökieltoa ajalle 1.11. kello 6.00 – 8.11. kello 6.00.

Aamuinen sähkönjakeluhäiriö Itäharjun alueella on päättynyt klo 8:05. Häiriö johtui virheellisestä verkon järjestelystä ja koski 108 asiakasta.

TSS