OP-Kiinteistökeskus Raisiossa vietettiin uusien tilojen avajaisia

Pohjapiirroksen lukutaito on merimaskulaisen sisustussuunnittelijan Tomi Kouvolan mukaan kaiken A ja O. Kuvat: Ragip Önsoy.

Merimaskulainen sisustussuunnittelija Tomi Kouvola vieraili uudistuneen OP-Kiinteistökeskus Raision toimiston avajaisissa 8. marraskuuta.

RAISIO. Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus Raisio vietti uuden toimistonsa avajaisia 8. marraskuuta. Vuodesta 2000 Raisiossa toiminut OP-Kiinteistökeskus oli muutaman vuoden samoissa tiloissa pankin kanssa. Remontin tarkoituksena oli tuoda näkyvyyttä OP:n kiinteistönvälitykselle.

– Alun perin meillä oli omat tilat tämän saman rakennuksen toisessa päässä. Uusien tilojen ansiosta meillä on taas oma ovi ja näyteikkunat kadulle. Tarkoituksena on tehdä palvelustamme entistäkin helpommin tavoitettavaa. Lisäksi haluamme viestiä siitä, että kiinteistönvälittäjämme palvelevat muitakin kuin OP:n pankkiasiakkaita, sanoo kiinteistönvälittäjä Timo Rehnman OP-Kiinteistökeskus Raisiosta.

Remontin yhteydessä puretusta pankinjohtajan huoneesta avattiin ulko-ovi kadulle. Yhteys pankin ja kiinteistökeskuksen välillä toimii edelleen mutkattomasti väliovien kautta.

– Ajatuksena on se, että yhdellä käynnillä tulee hoitua asumiseen liittyvät tarpeet laajasti oli niissä kysymys sitten lainaneuvotteluista, vakuutusasioista, kiinteistön myymisestä tai ostamisesta, Rehnman kertoo.

Sisustussuunnittelija konsultoi

OP-Kiinteistökeskuksen kanssa yhteistyötä tekevä merimaskulainen sisustussuunnittelija Tomi Kouvola oli avajaisissa opastamassa kävijöitä kauniin ja toimivan kodin suunnitteluun.

– Tärkeintä on opetella lukemaan pohjapiirrosta. Jos pohjapiirros on mittakaavassa, avuksi voi ottaa mittasuhdeviivaimen. Myös sellaisia viivaimia on olemassa, jossa on mallit yleisimmistä huonekaluista 1:100 mittakaavassa, Kouvola vinkkaa.

– Asiakkaan luona vieraillessani otan myös aina rullamitan mukaan, sillä sisustussuunnitelmassa mittasuhteilla on merkittävä rooli, Kouvola opastaa.

OPKK:n palveluihin sisältyy sisustussuunnittelijan suorittama stailaus ennen myyntikuvien ottoa sekä ammattikuvaajan ottamat valokuvat.

– Stailauksella tuodaan asunnon parhaita puolia esiin, joita sitten kuvaaja korostaa entisestään omalla ammattitaidollaan, selittää Kouvola.

– Myös uuden asunnon hankittuaan voi kääntyä sisustussuunnittelijan puoleen. Jo tunnin mittaisesta konsultaatiosta on apua esimerkiksi sävymaailman sekä lattia- ja seinämateriaalien valintaan, lisää Kouvola.

Taloustilanne rohkaisee investoimaan

Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen asiakkuus- ja myyntijohtaja Juho Suviniemi (vas.) ja toimitusjohtaja Satu Astala OPKK Raision uudistuneen toimiston avajaisissa yhdessä sisustussuunnittelija Tomi Kouvolan ja kiinteistönvälittäjä Timo Rehnmanin kanssa.

Asuntokauppa on piristynyt OPKK Turun seudun asiakkuus- ja myyntijohtaja Juho Suviniemen mukaan huomattavasti.

– Seudun positiivisilla talousnäkymillä on vaikutusta myös asuntokauppaan. Virkistyneet osto- ja myyntitoimenpiteet saivat meidätkin satsaamaan OP:n kiinteistönvälitykseen uudistettujen tilojen muodossa, Suviniemi toteaa.
– Muutaman heikomman vuoden jälkeen työllisyystilanteen kohentuminen näkyy selkeästi asuntojen myynnissä. Myös rakentaminen on ottanut uutta tuulta alleen, jatkaa Suviniemi.

Turun Seudun OPKK:n toimitusjohtaja Satu Astala kertoo, että myynnin ohella myös vuokrakohteiden määrä on kasvussa.

– Sekä vuokra- että asumisoikeuskohteiden välityksessä on niin ikään havaittavissa kasvua. Kiinnostuksen kohteenamme ovat monipuoliset asumisratkaisut erilaisiin elämänvaiheisiin, Astala tiivistää.

Katariina Mäkinen-Önsoy