RAISIO. Raision kirkossa kuullaan sunnuntaina 8. lokakuuta kello 18 selloduon konsertti uruilla höystettynä. Luvassa on muun muassa W. A. Mozartin, F. Schubertin ja J. Barrierin raikkaita säveliä. Lisäksi tarjolla on uusia sovituksia suomalaisesta kansanmusiikista.

Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen konsertoi ensimmäisen kerran kesällä 2000 Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa Budapestissa.  Satojen kotimaisten esiintymisten lisäksi duo on konsertoinut Tsekissä ja Espanjassa sekä useaan otteeseen Unkarissa. Ruotsissa duo on esiintynyt säännöllisesti vuodesta 2012 alkaen. Duo on julkaissut neljä CD-levyä ja sillä on takanaan myös radio- ja TV-esiintymisiä Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa.

Sellistiuransa ohessa Anna-Maaria on myös sovittanut selloduolle ohjelmistoa sekä tehnyt omia sävellyksiä. Sunnuntain konsertissa Anna-Maarian tuotannosta on vuorossa Sarja suomalaisia kansanlauluja selloduolle. Tämä sikermä sisältää kaikille tuttuja kansanlaulumelodioita.

Seitsemäntoista toimintavuotensa aikana Varosten duo on soittanut hyvin erilaisille yleisöille monipuolisin ohjelmin: konserttisalien ja kirkkokonserttien lisäksi musiikkia on viety esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin, työyhteisöille virkistyspäiviin ja vanhainkoteihin. Duo haluaa näin toteuttaa kuuluisan pedagogin, Zoltán Kodályn ajatusta: Musiikki kuuluu kaikille.

Konsertin päätösnumerona kuullaan Antonio Vivaldin rakastettu kaksoissellokonsertto urkujen ja selloduon yhteisesityksenä. Urkurina esiintyy Raision seurakunnan oma kanttori, pitkän uran tehnyt ja monipuolisesti ansioitunut Stephen Evans.