Naantaliin lauantaina avattava SunTown tarjoaa palveluita eri-ikäisille

Naantalilaisilla kaveruksilla Sami Rantasella (vas) ja Tommi Laiholla riittää rohkeutta, intoa ja ideoita.

Suntownin viralliset avajaiset ovat lauantaina 14. lokakuuta kello 21–04. Sunnuntaina 15. lokakuuta kello 15–18 on SunTownin jumppien lajiesittely, minne on vapaa pääsy.

NAANTALI. Naantalin keskustaan avataan 14. lokakuuta yökerho SunTown, mutta paikka tulee olemaan myös muussa käytössä. Arkisin tilassa tullaan järjestämään muun muassa eläkeläisten aamupäiväjumppia ja päiväkaraoketansseja. Lisäksi tarjolla on myös jumppaa työikäisille.

Sami Rantanen, toinen paikan perustajista, kertoo, ettei ole kuullut aikaisemmin vastaavasta konseptista.
– Yökerhot ovat yleensä auki vain viikonloppuöisin eikä niillä ole mitään käyttöä arkipäivisin, hän kertoo selittäessään konseptin ideaa.

Rantanen toivoo, että paikasta tulisi kaupunkilaisten yhteinen olohuone, jossa voisivat harrastaa ja kokoustaa kaikki nuorisosta eläkeläisiin. Naantalilaiset yhdistykset ovatkin jo hoksanneet tulokkaan tarjoamat yhteistyömahdollisuudet. Naantalin taitoluistelijat kuivaharjoittelevat jo Suntownin tiloissa ja Naantalin Sydänyhditys pitää siellä 26. lokakuuta yleisötilaisuuden, jossa kardiologi Juha Lund puhuu sydämen rytmihäiriöistä ja Jani Heikkinen sydänkuntoutuksesta.

Tila rakentui hartiapankista

Rantanen on rakentanut paikkaa yhteistyökumppaninsa Tommi Laihon kanssa maalis–huhtikuusta asti. Seiniä koristavat kuvat vanhasta Naantalista ja sisustus on hillittyä. Alakertaan on rakennettu uudet sauna- ja saniteettitilat.

– Olemme hikemme kantaneet paikkaa rakentaessa, Rantanen kertoo esitellessään vessoja.

SunTownin seiniä koristavat vanhat kuvat Naantalista.

Suntown sijaitsee entisen Nordean paikalla. Muistoksi pankista ovat jääneet pylväät sekä pankkiholvi, jossa tullaan säilyttämään juotavia.

Hyvä vastaanotto

Rantasesta huokuu tyytyväisyys ja ylpeys SunTownia kohtaan.

– Olemme saaneet jo positiivista palautetta paikkaan liittyen, myös sosiaalisessa mediassa, Rantanen iloitsee.

Naantalista on jo useamman vuoden ajan puuttunut ympärivuotinen yökerho ravintola Naantalin Hovin palamisen jälkeen, joten SunTown paikkaa tämän aukon. Naantalilaisten ei tarvitse lähteä enää Turkuun asti juhlimaan.

– Luvassa on elävää tanssikulttuuria sekä tanssikursseja niille, joilta on jo päässyt tanssitaidot unohtumaan. Lisäksi tulossa on myös televisiosta tuttuja artisteja.

Jaakko Väisänen