ÅSK:n uintikisoihin ilmoittautunut jo 549 uimaria

UINTI. Åbo Simklubb – Uintiklubi Turku ry (ÅSK) järjestää Impivaaran uimahallissa 25 metrin radalla kansalliset ÅSK Games -uintikilpailut lauantaina 7.10.2017 kello 13 alkaen. Kyseessä ovat ainoat 25 metrin radalla järjestettävät uintikilpailut vuoden aikana.

Impivaaran uimahallin remontin jälkeen vuosittain järjestetyt ÅSK Games -kilpailut ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta ja tänä vuonna kilpailuihin onkin ilmoittautunut ennätykselliset 549 uimaria 14 seurasta. Kasvua osallistujamäärässä on toistasataa uimaria vuoden takaiseen verrattuna. Lähiseudun seurojen lisäksi osallistujia on muun muassa pääkaupunkiseudulta ja Tampereelta.

Kilpailussa on tarjolla lajeja kaiken ikäisille. Nuorimmat osanottajat ovat syntyneet 2010-luvulla, vanhin osanottaja on 65-vuotias. Luvassa on useita tiukkoja kamppailuja, joista yksi mielenkiintoisimmista nähdään naisten 50 metrin selkäuinnissa, jossa järjestävän seuran edustusjoukkueen uimari Hilla Kortetjärvi saa tiukan haasteen toiselta järjestävän seuran edustajalta, masters-uimari Raakel Luodolta, joka on lajin tuore ME-nainen ja maailmanmestari ikäsarjassa 40 – 44 vuotta. Laji alkaa noin kello 15.

Uintikisoihin on katsojilla vapaa pääsy. Kilpailujen osallistujaluettelo ja alustava aikataulu löytyvät LiveTiming-palvelusta.

ÅSK on vireä kaksikielinen seura, jonka toiminnassa on mukana kilpa- ja harrasteryhmiä, vammaisuimareita, taitouimareita, uintitekniikkaryhmiä ja uimakouluja niin lapsille kuin aikuisille.

TSS