Raisio Business Race tutustutti nuoria paikallisiin yrityksiin

Raisio Business Racen yläkoululaisten sarjan ykkössijan nappasivat Maria Miettinen, Kia Koskinen, Roosa Lindfors ja Linnea Loukola. Toisen asteen sarjassa voiton vei puolestaan Rasekon merkonomiopiskelijoiden Eelis Tuomisen, Arttu Leponiemen, Justus Lautanalan ja Teemu Antolan joukkue. Kuva: Johanna Vainio / YES Varsinais-Suomi.

RAISIO. Viisisataa opiskelijaa on suoritti 7. syyskuuta Raisio Business Race -rasteja viidessäkymmenessä raisiolaisessa yrityksessä. Kilpailuun osallistuivat opiskelijat Rasekon Business-linjalta ja Raision lukiosta sekä Vaisaaren koulun 9.-luokilta.

Raisio Business Racen toisen asteen sarjassa voiton vei Rasekon merkonomiopiskelijoiden Eelis Tuomisen, Arttu Leponiemen, Justus Lautanalan ja Teemu Antolan joukkue. Yläkoululaisten sarjan ykkössijan nappasi sen sijaan tyttöjoukkue, jossa kilpailivat Maria Miettinen, Kia Koskinen, Roosa Lindfors ja Linnea Loukola.

Seutusanomien toimituksen apuna rastilla oli tuutori Sofia Rihko, joka on Raision lukion toisen vuoden opiskelija. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Myös Turun Seutusanomat oli mukana toista kertaa järjestetyssä kisassa katugallup-rastillaan. Toimituksen apuna rastilla oli tuutori Sofia Rihko, joka on Raision lukion toisen vuoden opiskelija.

– Kaikki rastilla vierailleet neljä joukkuetta, eli Jessi Salmisen ja Tytti Leppäsen (Raseko), Oskar Kieldsenin, Erik Jokisen ja Jesse Laakolan (Vaisaari), Sofia Anttalaisen, Nelli Lagerströmin, Susanne Virtasen ja Wilma Mäkisen (Vaisaari) sekä Eelis Tuomisen, Arttu Leponiemen, Justus Lautanalan ja Teemu Antolan (Raseko) joukkue, onnistuivat annetussa tehtävässä hienosti, Rihko kehuu.

Rihkosta oli mielenkiintoista tulla tutustumaan toimitusarkeen – vaikkakin vain pikaisesti.

– Oli kiva ja erilainen päivä. Kiintoisaa oli myös tutustua Seutusanomien toimitiloihin. Lehti oli entuudestaan tuttu, mutta toimituksessa en ollut ennen käynyt, Rihko toteaa.

– Viime vuonna olin vaihdossa Kaliforniassa, joten en päässyt osallistumaan ensimmäiseen Raisio Business Raceen ollenkaan. Hauskaa oli tällä kertaa katsella meininkiä tuutorin näkökulmasta, jatkaa Rihko hymyillen.

Nuorten tekemät gallupit julkaistaan syksyn mittaan Turun Seutusanomissa.

Koko Raision kaupungin alueella toteutetun tapahtuman pääjärjestäjinä olivat Raision kaupunki, YES Varsinais-Suomi ja Raision yrittäjät ry.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Raisio Business Race valloitti 7.9. koko kaupungin alueen. Startti ja palkintojenjakotilaisuus tapahtui Raision Paloasemalla. Kuva: Sofia Rihko / Raision lukio.