Dirty River Roller Derby esittelee toimintaansa 15.9.

Itäturkulainen Dirty River Roller Derby järjestää avoimen kokeilukerran eli open skaten perjantai-iltana 15.9. Ilpoisten palloiluhallilla. Kuva: Jukka O. Kauppinen.

ROLLERDERBY. Itä-Turussa harjoitteleva Dirty River Roller Derby (DRRD) järjestää avoimen kokeilukerran eli open skaten tänään perjantaina 15. syyskuuta 18–20 Ilpoisten palloiluhallilla. Ilmoittautuminen on seuran nettisivujen kautta toivottavaa, mutta ei pakollista.

DRRD on vuonna 2010 perustettu turkulainen roller derby -seura, jossa on pelaajia Turusta, Kaarinasta, Paraisilta, Raisiosta ja Naantalista. Roller derby on rullaluistinten päällä pelattava joukkueurheilulaji, jota kuvaavia piirteitä ovat nopeatempoisuus ja strategisuus.

– Dirty River Roller Derbyssä parasta on se, miten seura kasaa yhteen erilaisia ihmisiä, jotka ovat kuitenkin jotenkin samanlaisia ja pelaavat hyvin yhteen, Dirty River Roller Derbyyn kuuluva Katri Kankare sanoo.

Setan nuorisotoimikunta myönsi toukokuussa Aidosti avoin -tunnustuksen DRRD:lle. Perusteluissaan nuorisotoimikunta toteaa, että seura täyttää erinomaisesti Aidosti avoin – Hyvä harrastus sateenkaarinuorelle! -kampanjan esille kriteerit.

DRRD on perustamisestaan lähtien pitänyt keskeisinä arvoinaan homo- ja transfobian sekä rasismin vastaisuutta.

– Heti alussa kerrottiin, että DRRD:ssä ei sukupuoliteta ja käytetään sukupuolineutraaleja nimityksiä muista, Dirty River Roller Derbyn jäsen Auri Raittola kertoo.

Open skate on ilmainen ja avoin kaikille 16 vuotta täyttäneille sukupuolesta tai sukupuolettomuudesta, urheilutaustasta tai mistään muustakaan seikasta riippumatta.

Rollerderbyläiset toivovat, että kokeilukerrasta kiinnostuneet tulevat ajoissa paikalle.

– Tilaisuudessa pääsee kuulemaan lisää roller derbystä lajina ja meidän seuran tulevista alkeiskursseista, tutustumaan tyyppeihin ja tietysti myös kokeilemaan varusteita ja luistelua. Mitään ei tarvitse osata ennakkoon, me autamme tarvittaessa kädestä pitäen. Paikalle voi tulla, vaikka olisi joskus jo tullut luistelua kokeiltuakin. Mukaan tarvitsee ottaa vain liikuntavaatteet, vesipullon ja hyvän mielen, he kannustavat.

TSS

 

 

Juttua täsmennetty 15.9. klo 14.20 pelaajien sukupuolen osalta.