Mainoskiellon poistamisesta voi ilmoittaa Postille

Seutusanomat jaetaan kaikkiin levikkialueensa kotitalouksiin Postin Kotisuora Premium -erillisjakelussa. Seutusanomien kuva-arkisto.

Posti ei ole toistaiseksi muuttanut periaatteitaan ilmaisjakelulehtien jakelusta mainoskieltotalouksiin, vaikka Asiakkuusmarkkinointiliitto luopuikin asiaa koskevasta itsesääntelystä Sanomalehtien liiton toimenpidepyynnöstä.

JAKELU. Seutusanomat jaetaan kaikkiin levikkialueensa kotitalouksiin Postin Kotisuora Premium -erillisjakelussa. Kotisuora Premium tarkoittaa sitä, että lehti jaetaan erillisenä tuotteena kirjepostin mukana ja täyspeittona jokaiseen ilmestymisalueemme kotitalouteen.

Oma lukunsa ovat ei mainoksia -postilaatikot, joihin Posti ei toistaiseksi jaa osoitteetonta postia. Postin nykyisten sääntöjen mukaan ilmaisjakelulehtiä ei jaeta kotitalouksiin, joiden postiluukuissa tai -laatikoissa on ”Ei mainoksia” -merkintä.

Mitä asukkaan tulee tehdä, jos hän haluaa poistaa mainoskiellon postiluukustaan?

– Asiakas voi laittaa viestiä mainoskiellon poistamisesta osoitteeseen asiakaspalvelu@posti.com. Myös postinjakajat päivittävät mainoskieltoja, kun reitillä kulkevat. Eli kun jakaja huomaa mainoskiellon poistuneen, hän kirjaa sen ylös, tekee tarvittavat toimenpiteet jakelutoimipaikassa ja seuraavalla kerralla osoitteeton posti jaetaan luukkuun, Postin jakelupäällikkö Ville Riihimäki kertoo.

Mikäli taloyhtiöissä tehdään lukkojärjestelmiin muutoksia, tuotantoesimies Teijo Salminen Postista kehottaa asukkaita olemaan yhteydessä ensisijaisesti isännöitsijään, joka toimii yhteyshenkilönä Postiin.

– Ensisijaisesti se on isännöitsijä, joka hoitaa tiedon muutoksista eteenpäin meille Postiin. Näin varmistetaan postinjakelun jatkuminen keskeytyksettä, Salminen vinkkaa.

Postin jakelun aika vaihtelee alueittain jaettavan postimäärän ja asiakkaiden kotiin tilaamien palvelujen mukaan. Myös maantieteellinen sijainti vaikuttaa – postin kuljettaminen haja-asutusalueelle ja maaseudulle vie ajettavasta matkasta johtuen kauemmin aikaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy