LIIKUNTA. Varsinais-Suomen alueella järjestettävä Polulta polulle -polkutapahtumasarja starttaa taas tämän syksyn osalta Paimiossa 24. syyskuuta. Toinen tapahtuma järjestetään 1. lokakuuta Raisiossa ja kolmas 8. lokakuuta Nousiaisissa.

Kuntien liikuntapalvelujen ja paikallisten yhdistysten yhdessä järjestämissä polkutapahtumissa on tarkoitus tutustua oman ja lähikuntien metsäpolkuihin kävellen tai juosten.

Polkuretkelle osallistuminen maksaa viisi euroa. Kaikki kävijät saavat mehut ja diplomit. Lisäksi kolmeen polkuretkeen osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortteja ja tavarapalkintoja.

Paimiossa lähtö tapahtuu Paimion urheilupuistosta kello 9.15. Valittavana on kolme eri reittiä: 3 kilometriä, 6,3 kilometriä tai 15 kilometriä. Paimion polkutapahtumassa on myös saunomismahdollisuus ja lisäksi pääsee kokeilemaan ohjatusti maastopyöräilyä Paimionpolulla tai geokätköilyä.

Raisiossa lähdetään liikkeelle Kerttulan liikuntahallilta kello 8.30–10.30. Valittavana on 9 kilometrin, 13 kilometrin tai 21 kilometrin lenkki. Kaikilla reiteillä on omien makkaroiden paistomahdollisuus.

Lyhin reitti kiertää ABC-aseman jälkeen Hitinmäen kautta Raisionjoen tuntumaan ja sieltä Petterinpellon vieritse takaisin Kerttulaan. Reitin mehuhuolto ja tulipaikka makkaran grillausta varten sijaitsee vesilaitoksen saunan pysäköintialueen vieressä.

Keskimäinen reitti nousee Kullaanvuorelle luonnonsuojelualueen lävitse aivan näkötornin tuntumaan ja kääntyy sieltä paluumatkalle Ruskon Lähteenmäkeen Raisionjoen itärannalle. Tämä reitti tunnetaan nykyään Kullaan polun nimellä. Mehuhuolto sijaitsee metsätien päässä reilut 100 metriä näkötornista itään. Tässä huoltopisteessä myydään muun muassa kahvia, pullaa ja makkaraa.

Pisin reitti suuntautuu Karevan suolle ja kulkee sitten pienen matkan Humikkala–Rusko-tien pohjoispuolella. Reitti yhdistyy keskimmäiseen lenkkiin huoltopisteen yläpuolella.

Nousiaisten Suden järjestämä Sudenpolku taas kulkee luonnonkauniissa kalliomaastossa. Ilmoittautua voi Paijulan koulun liikuntasalin eteisaulassa kello 9–11. Kokkovuorelta on upeat näkymät lähialueille kirkkaalla säällä. Kivikautinen muinaishauta sijaitsee Nutturlan kallioilla aivan polun varressa. Sen jälkeen reitti seuraa melkein Lapin maisemien kaltaisia polkuja pitkin Raimon kalliolaavulle, jossa myydään Suden naisten valmistamia muurinpohjalettuja omenahillon kera, kahvia ja grillimakkaraa.

Kalliolaavulta lähdettäessä voi valita kuntonsa ja jaksamisensa mukaisesti pidemmän reitin, jossa matkaa kertyy yhteensä noin 8,5 kilometriä tai lyhyemmän reitin, jolloin matkaksi kertyy noin 5,5 kilometriä.