Villen kuntokeitaan avajaiset linjasivat Paimion jokipuistotapahtumaa

Villen Kuntokeitaan avajaispuheen piti Paimion sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Sari Rannikko. Kuva: Ragip Önsoy.

Paimiossa vietettiin 26. elokuuta Jokipuiston tapahtumaa Suomi 100 ja Paimio 20 -juhlavuosien kesäisenä huipennuksena.

PAIMIO. Paimiossa 26. elokuuta järjestetty Jokipuiston tapahtuma yhdisti perinteikkäät Kahden sillan soudut ja Muinaistulien illan. Samalla lähti liikkeelle sadan päivän lähtölaskenta satavuotiaan maamme itsenäisyyspäivään.

Sateiseen päivään mahtui myös muun muassa Reko-lähiruokarenkaan Ruokka lähelt jokke -tapahtuma sekä Villen Kuntokeitaan avajaiset.

Kuntokeitaan avajaispuheen piti Paimion sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Sari Rannikko. Rannikon mukaan vuonna 2006 kaupungille lahjoitettu omaisuus on nyt arvoisessaan käytössä. Varat testamentannut Ville Rahila teki elämäntyönsä Paimion sahalla, joka 1980-luvulle asti sijaitsi samoilla kulmilla, Jokipuiston alueella.

– Laitteet hankittiin Ville Rahilan kaupungin vapaa-aikatoimelle testamenttaamasta omaisuudesta. Myös Aluehallintovirasto on ollut rahoittamassa kuntokeitaan rakentamista, Rannikko taustoittaa.

– Ulkokuntosali on suunnattu erityisesti senioreille toimien matalan kynnyksen lähiliikkumispaikkana. Tänne on helppo saapua vaikka rollaattorilla tai pyörätuolilla. Myös Jokipuiston rannasta kuntokeitaalle vievät portaat toimivat niin ikään kuntoilulaitteena, lisää Rannikko.

Rannikko rohkaisee kaiken ikäisiä kaupunkilaisia kokeilemaan kuntokeitaan 13 laitetta.

– Opastusta laitteiden käyttöön on ohjelmassa syyskuussa perjantaisin kello 12–14, kertoo Rannikko.

Lions Club Paimion järjestämässä leikkimielisessä Kahden sillan soutu -tapahtumassa voittoon ylsivät Paimion kaupungin tekniset palvelut sekä naisten että miesten sarjassa. Naisten voittajajoukkueessa soutivat Virpi Lindvall, Sinikka Koponen-Laiho ja Sirpa Tammisto. Miesten voittajajoukkueeseen kuuluivat Jukka Oksa, Juha Suominen ja Markku Kylén. Toiseksi naisten finaalissa tulivat Vihreää naisenergiaa -joukkue ja kolmanneksi Aseman naiset. Miesten puolella Keskustan joukkue oli toinen ja Ansion Sementtivalimo 1 kolmas.

Miesten sarjan voitti Paimion kaupungin teknisten miesten joukkue (vas.), Keskustan joukkue oli toinen ja Ansion Sementtivalimo 1 kolmas. Kuva: Pekka Harkia / Lions Club Paimio.

Tapahtuman nimi juontaa siitä, että alun perin kilpailussa soudettiin Paimiontien sillan ja Vanhan Turuntien sillan välinen matka. 2000-luvulle tultaessa joki on kuitenkin madaltunut niin paljon, että nykyään soudetaan enää pieni matka Vanhan Turuntien sillan suuntaan.

Iltapäivälle sattunut sade haittasi esityksiä, joihin kuului muun muassa laulua, tanssia sekä draamakävely. Pauliina Saloniuksen ohjaamassa ja Ilpo Tuomarilan käsikirjottamassa Saharannast Räpälään – Lahnapäist, silloist ja vähän muustaki -draamakävelyssä kuljettiin Paimionjoen maisemissa Paimion Kesäteatterin näyttelijöiden matkassa. Paimion Yrittäjien iltaohjelmaan suunnittelemaa Leikkimielistä kylätappelua ei voitu sen sijaan järjestää vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Katariina Mäkinen-Önsoy